Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

«Μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της


Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την κατάληψη της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό

Tην επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της ζήτησε την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης σε ψήφισμά του μετά από ανοικτή συνεδρίαση, με αφορμή την 35η επέτειο από την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως «ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή της Αμμοχώστου, είναι η άμεση επιστροφή της περίκλειστης περιοχής, που κατέχεται σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα και η επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της».

«Θεωρούμε ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει άμεσα να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών σαν ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά το κλίμα για την προώθηση των συνομιλιών και θα αποβεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου» προστίθεται στο ψήφισμα.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μιας ευρωπαϊκής πόλης, όπως η Αμμόχωστος, παραβιάζει όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το δεσμευτικό ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε ο δήμαρχος Αλέξης Γαλανός, ενώ στη συνέχεια αναπέμφθηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: