Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Στέβια αντί για ζάχαρη....


ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΣΤΕΒΙΑ



Κρατάει το ζάχαρο σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να προσθέτει θερμίδες Φιλικό για τα δόντια, μειώνει την τερηδόνα. Βοηθάει στην πέψη Υποκαθιστά πλήρως τη ζάχαρη, αφού είναι πιο γλυκιά (150 έως και 300φορές) και χωρίς καθόλου θερμίδες.


Η στέβια διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.


Η στέβια έχει επιπλέον ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές ενώ είναι προληπτικό της τερηδόνας, ρυθμιστής ζαχάρου στο αίμα, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό, περιποιητικό δέρματος.


Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη.

Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών χημικών ουσιών, όπως χλωροφύλλη (φυσική χρωστική), ισοστεβιόλη, φυτοστερόλες, γιββερελλίνη (φυτοορμόνη) και στεβιοσίδη (φυσική γλυκαντική ουσία) για την οποία καλλιεργείται κυρίως σήμερα η στέβια.


Υποκαθιστά τη ζάχαρη για τους διαβητικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: