Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

«Ψεύτικα δέντρα» στη μάχη υπέρ του περιβάλλοντος


«Ψεύτικα δέντρα», τα οποία μπορούν να «φυτευτούν» στη Βρετανία, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, θα είναι σε θέση να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άθρακα από την ατμόσφαιρα.


Οι επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα προσθέτουν ότι ένα συνθετικό δέντρο, το οποίο θα μοιάζει με ανεμογεννήτρια, θα μπορεί να απορροφά δέκα τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ημερησίως. Έτσι, κατά τους ειδικούς, θα είναι χιλιάδες φορές περισσότερο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από ένα αληθινό δέντρο.


Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση CO2 από την ατμόσφαιρα.


Τα δέντρα τα οποία προτείνουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί θα καλύπτονται από συνθετικά υλικά που απορροφούν CO2 και στη συνέχεια θα το αποθηκεύουν σε υπόγειες ειδικές εγκαταστάσεις. (εφ.ΝΕΑ)


Χρειάζονται σχόλια ;

Η λύση βρέθηκε !!!

Κάψτε τα όλα !!!

Πυρπολήστε το σύμπαν!!!

Φωτιά παντού!!!

Τι να τα κάνουμε τα κανονικά δέντρα, όταν οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν ψεύτικα ;

Εμπρός λοιπόν.

Χτίστε τα βουνά!

Ισοπεδώστε λόφους!

Τσιμέντο παντού!




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά έτσι, οι άνθρωποι είναι απίστευτοι.

Ας ελπίσουμε ο Κύριος να μας ελεήσει και να προστατέψει τα δάση μας.

atheologitos είπε...

Ας το δούμε το θέμα με τον καλό λογισμό. Δε σημαίνει ότι επειδή η τεχνολογία βοηθάει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα ανταγωνίζεται τη φύση. Άλλο είναι το θέμα ότι ο άνθρωπος πλέον πάνω στην απληστία του θα αρχίσει να καταστρέφει το περιβάλλον με γρηγορότερους ρυθμούς εφυσηχάζοντας από την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας. Αυτό είναι πρόβλημα (και ήταν ανέκαθεν) του ανθρώπου όχι της τεχνολογίας. Σαν επιστημονικό επίτευγμα είναι καλό και μακάρι να διαδωθεί σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους ή όπου αλλού χρειάζεται προκειμένου να μειωθεί το διοξείδιο. Χρειάζεται όμως και κατάλληλη αγωγή ώστε ο άνθρωπος να μην αποθρασυνθεί έτι περισσότερο από αυτή την ανακούφιση που του προσφέρει η τεχνολογία.

Αλήθεια αφ΄ ότου το διοξείδιο αποθηκευτεί υπογείως υπάρχει καμμιά πρόβλεψη χρησιμοποίησής του και "κατανάλωσής" του;

Ανώνυμος είπε...

νομίζω αθεολόγητε ότι το πνεύμα σας είναι κοινό με τον σχολιαστή του άρθρου. Υποθέτω ότι αυτό εννοεί και εκείνος.
Δηλ. Να μην παρασυρθούμε, στηριζόμενοι στην τεχνολογία, και καταστρέψουμε το δώρο του Θεού που είναι η φύση μας. Καλή είναι η τεχνολογία, δεν αντιλέγει κανείς, Αλλά νομίζω καλύτερη είναι η φύση έτσι όπως την χάρισε ο θεός.