Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου,


Γράφει ο  π.Γερασιμάγγελος Στανίτσας 
          
Με αισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως και βαθειάς κατανύξεως και συγκίνησης παρακολουθήσαμε από μακρόθεν την  εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου ως βοηθού του Μητροπολίτου Βελγίου.
Η χαρά μας είναι ανείπωτη τόσο για την επάξια προαγωγή του θεοφιλεστάτου, στο αρχιερατικό αξίωμα, όσο  και για το γεγονός, ότι εκεί στον Ευρωπαϊκό χώρο θα εκπροσωπεί την ορθόδοξη Εκκλησία ένας τίμιος και κλητός εκ Θεού κληρικός προερχόμενος από «τα χωρικά μας ύδατα», της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.
Στη κατανυκτική και συγκινητική ακολουθία  της χειροτονίας του συμμετείχε ο επιχώριος επίσκοπος Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και πλήθος κληρικών της Μητροπόλεώς μας.
Εμείς έμπλεοι ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για το απροσδόκητο  δώρο που επεφύλαξε στον άξιο αυτό νέο επίσκοπο για να υπηρετήσει την Εκκλησία μας, ενώνουμε τις ταπεινές προσευχές και ευχές  να διακονήσει  με παρρησία, με γνήσιο ελληνορθόδοξο ήθος και φρόνημα την ορθοδοξία στην Ευρώπη των λαών, και να γίνει ένας φωτεινός φάρος που θα εκπέμπει το ανέσπερο φως της πονεμένης ρωμιοσύνης.
 Οι ασθενείς  προσευχές μας θα συνοδεύουν τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό πάντοτε, ιδιαίτερα μάλιστα στη θ. Λειτουργία. «Μνήσθητι Κύριε Πέτρου Αρχιερέως».
Ευλαβώς εξαιτούμε τις θεοφιλείς ευχές σας και παρακαλούμε να μνημονεύετε και της εμής αναξιότητος.
     Αναφωνούμε: Άξιος ο νέος εργάτης του ευαγγελίου και ευχόμαστε ο επιστήθιος αρχιερατικός σταυρός που φέρεται να μην καταντήσει ποτέ διακοσμητικός, αλλά να είναι πάντοτε επί των ώμων κατά το υπόδειγμα του μεγάλου αρχιερέως και σταυροφόρου Ιησού Χριστού και να περιπατείται «αξίως της κλήσεως».

πρωτ. γερ. σταν.


          

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην Πάτρα που βγάζει άνθρωπους που διακονουν από υψηλές θέσεις την εκκλησία του Χριστού .