Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Χαρμόσυνα ηχούν καμπάνες στην Κεφαλονιά για τον νέο Μητροπολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι καμπάνες έχουν ξεκινήσει να ηχούν χαρμόσυνα από νωρίς το πρωί...
Πολύς κόσμος και με την παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής ο "Πρόνησος" αλλά και της φιλαρμονικής Σάμης "Θέμης Αμουργης" πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Πόρου η τελετή υποδοχής. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειαρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Όλοι μαζί αφού τον έρραναν με ροδοπέταλα του βροντοφώναξαν "Άξιος" και ο ίδιος φανερά συγκινημένος είπε "Θα είμαι δίπλα σας, θέλω να είστε και σεις". Αυτήν την στιγμή η πομπή έχει ξεκινήσει από τον Πόρο για τον τελικό προορισμό, το Αργοστόλι, με στάσεις σε διάφορα χωριά.
Η πρώτη στάση έγινε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας, όπου πραγματικά αποθεώθηκε!
Μαθητές και καθηγητές τον καταχηροκρότησνα και του ευχήθηκαν "Άξιος". Στην σύντομή ομιλία του, ο Μητροπολίτης Δημήτριος τους υποσχέθηκε οτί σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι το σχολείο τους.
Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
Στην τελετή της ενθρονίσεως παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Λευκάδος και Κερκύρας, οι Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής και οι Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Κεφαλληνίας, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και Κληρικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδος, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Ιβήρων του Αγίου Όρους και Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, Μοναχοί και Μοναχές, ο Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητές και Σπουδαστές της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας "Βελλάς" και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λέρου κ. Παῒσιος, εκπροσωπών τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, και Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος εγένετο ενθουσιωδώς δεκτός από το λαό και τους πρώτα φέροντες της νήσου στο λιμάνι του Πόρου και εν συνεχεία στο Αργοστόλι, όπου τον προσεφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος.
Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος τόνισε ότι θα είναι πρώτος στα έργα και τη διακονία και τελευταίος στην απόδοση τιμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα υπέγραψε μια διαθήκη με το λαό της Κεφαλληνίας, τον οποίο υποσχέθηκε να διακονήσει με απλότητα,καθαρότητα, συνέπεια, αγάπη και αφοσίωση, και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, τους Αρχιερείς και όλους όσοι παρέστησαν στην τελετή ενθρονίσεώς του.

Tον Πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου έψαλε η Κεφαλληνική Χορωδία με το τοπικό παραδοσιακό μέλος












3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει Ο νέος δεσπότης.
Να είναι πάντα άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι άξιος ικανός και ταπεινός.
Τα Έχει μακάρι να τα αξιοποιήσει τα χαρίσματα.
Ευλογημένος Ο ερχόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαιρόμαστε εμείς οι κεφάλληνες τον επίσκοπο μας.
Να είναι πάντα άξιος.
Καλή δύναμη στα νέα σου αρχιερατικα καθήκοντα άγιε Κεφαλληνίας.