Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι;


Ζούμε ήδη στην εποχή που μπορούμε να ομολογήσουμε πως οι ελπίδες του παρελθόντος
διαψεύσθηκαν.
Μπορεί οι σημερινοί άνθρωποι να έχουν περισσότερα αγαθά στη διάθεσή τους, περισσότερα μέσα, περισσότερα..., μα αυτά δεν έκαναν τη ζωή τους πιο άνετη, πιο χαρούμενη, πιο ευτυχισμένη.
Ο σημερινός άνθρωπος είναι νευρωτικός, δυστυχισμένος, γεμάτος άγχος... Μπορεί να μην πεινά μα τον πνίγει η ανία και η ζωή του φαίνεται τόσο άνοστη.
Πολλά σημάδια δείχνουν πως παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη βαδίζει και η εξάπλωση του κακού που φωλιάζει μέσα στις καρδιές και που με την πρώτη ευκαιρία εκδηλώνεται προκαλώντας τον αποτροπιασμό όλων μας. Και το τρομερό είναι πως σήμερα διαθέτουμε όλα τα μέσα για την εξάπλωση του κακού είτε στους πολέμους, είτε στο έγκλημα, είτε στη διαφθορά. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά όπου και να στραφείς.
Και είναι τραγικό να το σκεφτείς. Από τη μια μεριά η αυξανόμενη δύναμη του ανθρώπου και από την άλλη η επιβεβαιούμενη κάθε μέρα αδυναμία όλων μας να συγκρατήσουμε το κακό που μας απειλεί με όλεθρο. Και είναι μερικοί που περιμένουν καλύτερες μέρες, όμως δε μας λένε από που θα έρθουν αυτές.
Μονάχα αν μια άλλη δύναμη εισχωρούσε στη ζωή των ανθρώπων θα μπορούσε να μεταβάλει το κατρακύλισμα του το τραγικό σε δρόμο με χαρά και φως πραγματικής ζωής. Όμως ποιά δύναμη μπορεί να ελεθευρώσει τον άνθρωπο από τους φόβους του, να σπάσει τα δεσμά των επιθυμιών του και να τον κάνει ευτιχισμένο; Μονάχα ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός ο αναστημένος, ο λυτρωτής. Μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από το δράμα του όταν Του το ζητήσει ταπεινωμένος με πίστη. Μα θέλουν οι άνθρωποι να σωθούν; Προσπαθούν μόνοι τους έχοντας βεβαία την επιτυχία τους, μάταια όμως. "Δεν συνάγουσι εξ ακανθών σύκα", το γνωρίζουμε τόσο καλά αυτό.
Είναι τρομερή η κατάσταση του ανθρώπου που τον δέρνουν οι φόβοι. Φόβοι για την υγεία, για την πολιτική κατάσταση, τους νέους, τα οικονομικά. Δερνόμαστε μέσα στους φόβους. Μετά χάνουμε τον ύπνο, μετά σπάνε τα νεύρα...
Όμως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο άνθρωπος και καλά κάνει και φοβάται, αφού δεν έχει Θεό και προσπαθεί μόνος του.
Τα πράγματα τελείως αλλάζουν από τη στιγμή που ο άνθρωπος θα γνωρίσει την αγάπη του Θεού κα θα εμπιστευθεί απόλυτα σ΄Αυτόν.Τα πάντα τότε τα αναλαμβάνει ο Θεός και ο άνθρωπος ελεύθερος θα μπορεί να αναπαύεται στη γεμάτη στοργή αγκαλιά Του και να ομολογεί όπως ο Δαβίδ "εκ παντών των φόβων μου με ηλευθέρωσε".
Είναι μία τόσο θαυμαστή εμπειρία που πρέπει να τη γνωρίσει κάθε ψυχή. Είναι τόσο απλό και εύκολο που μπορεί να το αποκτήσεις και εσύ αν το θελήσεις ειλικρινά και το ζητήσεις με πίστη και ταπείνωση.

Ο Θεός μας αγαπά γιατί μας έπλασε και Του λείπουμε από τότε που ξεπορτίσαμε από την αγάπη Του στα χνάρια της αμαρτίας του εγωϊσμού μας. Μας χάρισε το Γιό Του τον Ιησού Χριστό που τον θυσίασε πάνω στο Σταυρό για τις αμαρτίες μας και μαζί με το Χριστό μας χάρισε τα πάντα. Αν μετανοήσουμε ειλικρινά και με ταπείνωση για τις αμαρτίες μας και πιστέψουμε στην αγάπη Του και στο λυτρωτικό Του έργο, τότε γινόμαστε παιδιά Του και κληρονόμοι όλων των ευλογιών Του.
Αν Τον θελήσεις, αν ποθήσεις την αγάπη Του που σε περιμένει δεν έχεις παρά με απλότητα και ειλικρίνεια να ζητήσεις το έλεός Του στη ζωή σου. Ευχαρίστησέ Τον για τη θυσία του Ιησού Χριστού, επικοινώνησε μαζί Του με προσευχή. Κάθε μέρα το πλούσιο χέρι Του θα σε χορταίνει με υλικές και πνευματικές ευλογίες.

Μη χάσεις μια τέτοια ευκαιρία που σου προσφέρει σήμερα ο Πατέρας Θεός δια του Ευαγγελίου Του. Πάρε μια Καινή Διαθήκη στα χέρια σου και ζήτησέ Του να σου αποκαλυφθεί και να γίνει Σωτήρας σου.



www.agioritikovima.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο.
Η ευτυχία μόνο μέσα στην εκκλησία βρίσκεται!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Η ευτυχία είναι δύσκολο πράγμα στις μέρες μας. Σπάνιο πράγμα Η ευτυχία.
Τυχερός οποίος την βιώνει.
Ωραίο κείμενο.