Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ελπίδες αθέων: Η θρησκευτική αγωγή των μαθητών



    Η Ένωση των Αθέων είχε επισκεφθεί το υπουργείο παιδείας και ζητούσε την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα ελληνικά σχολεία.
   Μετά ήρθαν και οι απόψεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για την απροϋπόθετη αποχή όποιων μαθητών θα το επιθυμούσαν, από το μάθημα των θρησκευτικών, οι οποίες «έδεσαν» με εκείνες των αθέων, γεγονός πού κίνησε την έντονη αντίδραση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου .Η ένωση Αθέων πάντως χαρακτήρισε τη στάση της νέας Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας απέναντι στο μάθημα των Θρησκευτικών ως «ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».
     Δηλαδή η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων γέμισε ελπίδες τους αθρήσκους.
     Τελικά είμαστε μια χώρα αυτοκαταστροφική. Κτίζουμε και χαλάμε. Πολλοί χτίζουν, κοπιάζουν για να βρεθούν λίγοι, ελάχιστοι, που ξέρουν όμως να δημιουργούν
 θόρυβο, που ξέρουν να προβάλλουν τον  σκοταδισμό τους για προοδευτικότητα, οι οποίοι γκρεμίζουν, άλλοτε αργά, με μεθοδικότητα και άλλοτε μονομιάς, ό, τι έκτισαν σε διαδρομή χρόνων πολλών αλλά και σε αιώνες πολλοί άλλοι.
    Αυτό δείχνει να γίνεται με την «Ένωση  Αθέων» που βρίσκει, όπως φαίνεται, ευήκοα ώτα στο Υπουργείο Παιδείας.
    Αλλά πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, που δημιουργούν τόσο θόρυβο; Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τους το πρακτικό της περσινής τους Γενικής Συνέλευσης. Γράφει: «Σήμερα Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση μελών της ένωσης Αθέων παρουσία 20 μελών». Μιλάμε για είκοσι ανθρώπους! Τόσος χαλασμός, με μακροπρόθεσμες συνέπειες για την νεολαία της πατρίδας μας, από τις αθεϊστικές εμμονές είκοσι ανθρώπων!

          π. Θ. Α. Β. «Εκκλησιαστική Παρέμβαση», Σεπτέμβριος 2015
         



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.
ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά υπάρχει σύνδεσμος αθέων;
Στην Ορθόδοξη ελλάδα ;
Κύριε ελέησον!
Μην ασχολείστε με αυτούς. Ούτε το σάλιο μας δεν κάνει να χαλάμε για αυτούς τους ανθρώπους.