Μιαν άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη -σε σχέση με την αμετανόητη τουρκική βαρβαρότητα- έδωσε στη χθεσινή έκδοση της αθηναϊκής εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» ο Κενάν Ακίν. Πρόκειται για τον Τούρκο που, από τις φωτογραφίες, διακρίνεται ξεκάθαρα να στέκεται στο μπαλκόνι και να πυροβολεί προς την κατεύθυνση του Σολωμού Σολωμού, την ώρα που αυτός βρισκόταν στον ιστό, προσπαθώντας να κατεβάσει το σύμβολο της εισβολής.
Το θράσος του Ακίν, ο οποίος μάλιστα επιβραβεύτηκε για το… κατόρθωμά του με αξιώματα στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, διαφαίνεται από την επιμονή του στον ισχυρισμό πως «μπορεί να φαίνομαι ότι έχω σηκώσει όπλο, αλλά δεν πυροβόλησα». Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό αποδεικνύεται από τις βαλλιστικές έρευνες που έχει διενεργήσει η παράνομη αστυνομία του στρατοκρατούμενου ψευδοκράτους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάνει και τα παράπονά του, διότι, λέει, η «βουλευτική» σύνταξη που λαμβάνει από το ψευδοκράτος είναι πενιχρή!
Πολιτικές σκοπιμότητες!
Παίζοντας με τον πόνο συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου Σολωμού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, που είδε ένα νέο παιδί να μετατρέπεται με το θάνατό του σε σύμβολο της παρατεταμένης τουρκικής κατοχής, ο Ακίν ισχυρίζεται ότι ο Σολωμός δεν πέθανε από σφαίρα δική του, λέγοντας ότι όλοι το ξέρουν αλλά «μου κάνουν αυτή την επίθεση για πολιτικούς λόγους»! Επιμένει, δε, πως όταν τράβηξε το όπλο, ο Σολωμός Σολωμού ήταν ήδη νεκρός και αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση του συναδέλφου Μανώλη Κωστίδη, «τότε γιατί βγάλατε το όπλο και σημαδέψατε;».
Ερωτηθείς γιατί η Ιντερπόλ να ψάχνει κάποιον αθώο, κατηγορεί την ε/κ πλευρά και χαρακτηρίζει το ένταλμα σύλληψης εναντίον του «μια βλακεία» του διεθνούς οργανισμού, καθώς «δεν αποδείχθηκε δικαστικώς» η ενοχή του.
Παραγνώριση του ΕΔΑΔ
Ο δημοσιογράφος έφερε στη συζήτηση τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης απόφασης υπέρ της Γιούλας Ανδρέου, η οποία απεβίωσε το 2005, μετά από μια πολύχρονη μάχη για τη ζωή της, όταν η υγεία της πλήγηκε ανεπανόρθωτα από τουρκική σφαίρα στα γεγονότα του 1996. «Δεν νομίζω ότι το δικαστήριο εξέδωσε δίκαια απόφαση, διότι η περιοχή αυτή είναι στρατιωτική», είπε ο Ακίν. Συνεπώς, κατά τη γνώμη του, η όποια δίκη θα μπορούσε να γίνει, έπρεπε να γίνει από στρατιωτικό δικαστήριο. Μάλιστα, συνεχίζοντας την προκλητική τουρκική προπαγάνδα, διερωτάται τρεις φορές «τι δουλειά έχει εκεί ένας Ελληνοκύπριος;», επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, τη θέση, ότι από ένα σημείο και μετά η Κύπρος ανήκει στον τουρκικό στρατό.
Κατηγορεί, δε, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι δρα μεροληπτικά υπέρ των Ελληνοκυπρίων. «Οι δικαστές του συγκεκριμένου δικαστηρίου εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της αντιπάθειάς τους στην Τουρκία», ισχυρίζεται. «Νομίζουν πως αποδίδουν δικαιοσύνη, όμως δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιοι. Μα αν είναι δυνατόν…», λέει. Αυτή, αναφέρει, είναι μια περιοχή που ελέγχει ο στρατός, υπάρχει και μια έκταση που ελέγχει ο ΟΗΕ. Εκεί τι έκαναν οι Ε/κ πολίτες, διερωτάται για τέταρτη φορά, μέσα στην ίδια απάντηση.
«Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως δολοφόνο»
«Μήπως θα πρέπει να πείτε μία συγγνώμη στην οικογένεια Σολωμού;», ρώτησε τον Κενάν Ακίν ο συνάδελφος. «Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο», απαντά κοφτά. «Αν ζητήσω συγγνώμη, είναι σαν να παραδέχομαι την ενοχή μου», εξηγεί. «Εγώ εκφράζω τη λύπη μου», ισχυρίζεται, «ο Θεός να τους δίνει υπομονή, αλλά με τίποτα δεν μπορώ να πω συγγνώμη, καθώς το παιδί τους δεν το σκότωσα εγώ», επιμένει. Μάλιστα αναφέρει ότι «αν το είχα κάνει, θα είχα παραδοθεί», γιατί η συνείδησή του δεν θα τον άφηνε ήσυχο! «Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως δολοφόνο», λέει, αδιαφορώντας αν η φωτογραφία της εν ψυχρώ δολοφονίας που διέπραξε έκανε το γύρο του κόσμου. «Αν το είχα κάνει εγώ», καταλήγει προκλητικά, «δεν θα μπορούσα να κυκλοφορήσω μέσα στο πλήθος από τις τύψεις μου».
ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Σημερινη
3 σχόλια:
σωστά! τι σημαίνει δολοφόνος; μιά ιδέα είναι όλα!!τό λένε και οι δικοι μας διανοούμενοι άλλωστε!
Τί γύρευε ο Κολοκοτρώνης στά βουνά;
ΑΙΣΧΟΣ...
Δημοσίευση σχολίου