Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η Άγκυρα αξιώνει να χωριστεί το Αιγαίο στα δύο!

Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ


Γη και ύδωρ στις τουρκικές επιδιώξεις δίνει δια στόματος του ίδιου του Γενικού Γραμματέα Φ. Ράσμουσεν το ΝΑΤΟ, καλώντας την Αθήνα να μοιράσει το Αιγαίο στα δύο προκειμένου να αποδειχθεί επιτυχές το εγχείρημα επιβολής ειρήνης στο Αφγανιστάν!
Την ίδια ώρα που ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες αξίωνε από την ελληνική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία για την επίλυση όλων όσων εκείνη επιμένει να αξιολογεί και να προπαγανδίζει ως διμερείς διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η Άγκυρα κλιμάκωνε επικίνδυνα τις προκλήσεις της θέτοντας μέσω σχετικής ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε, ευθέως θέμα επαναχάραξης των συνόρων!
Με αφορμή ή πρόσχημα άσκηση έρευνας – διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αρνείται την αρμοδιότητα της χώρας μας για αποστολές έρευνας – διάσωσης, διότι «δεν υπάρχει αναγνώριση από την Τουρκία των ορίων του FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, που σημαίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αθήνας οι αποστολές έρευνας και διάσωσης στην περιοχή».
Η διόλου τυχαία αμφισβήτηση των περιοχών του FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, υπαινίσσεται και αμφισβήτηση άλλων περιοχών των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχει διμερής συμφωνία οριοθέτησης ορίων και συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών…
Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά την συγκεκριμένη άσκηση: Γίνεται την τελευταία ημέρα της τουρκο-αιγυπτιακής άσκησης «Θάλασσα Φιλίας 2009», όπου θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός μονάδων του τουρκικού ναυτικού (δύο φρεγάτες, δύο καταδρομικά, ένα υποβρύχιο, μία κορβέτα, ένα ρυμουλκό στόχου, δύο περιπολικά σκάφη, μία ομάδα ειδικών αποστολών SAT), καθώς και αεροσκάφη της αεροπορίας. Η θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθεί η τουρκο-αιγυπτιακή άσκηση συνορεύει με την περιοχή που θα διεξαχθεί η άσκηση συνορεύει με την περιοχή που θα διεξαχθεί η άσκηση έρευνας – διάσωσης.
Σημειώνεται πως το Καστελόριζο για την Τουρκία έχει πολύ μεγάλη σημασία αφενός γιατί δημιουργεί ένα τεράστιο μπλοκ ελληνικού FIR το οποίο διεισδύει βαθιά στην ανατολική Μεσόγειο και αφ’ ετέρου λόγω της υφαλοκρηπίδας αφού κόβει στα δύο τις περιοχές πετρελαϊκών ερευνών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.


πηγή



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο αμερικανάκια. Δώστε τα όλα στους Τούρκους. Τι να το κάνουμε ολόκληρο Αιγαίο ; Δεν το θέλουμε. Έχει κόστος να το κρατάς. Στα πλαίσια της λιτότητας λοιπόν να μοιραστεί στα δυο για να μοιραστούν τα έξοδα.
Πουλήστε τα όλα. Μην αφήσετε τίποτα. Όλοι να γίνουμε Τοὐρκοι!.

Ανώνυμος είπε...

α ναι,κι οσοι αντιδρούν είναι φασίστες και τί άλλο; ;