Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο βουλευτής Γρ.Ψαριανός ζητά την απομάκρυνση των εικόνων !



Θέμα: «Απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία»



Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες και αναφέρει ότι «θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σταυροί από τα ιταλικά σχολεία ώστε να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής», είναι αφορμή για να εξετάσουμε την κατάσταση και στα ελληνικά σχολεία, όπου πλέον φοιτούν αλλόθρησκοι, άθρησκοι και άθεοι μαθητές.

Στα σχολεία μας υπάρχουν θρησκευτικές εικόνες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ γίνεται καθημερινά πρωινή προσευχή και ταχτικά γίνεται εκκλησιασμός.

Σε περίπτωση που το Δικαστήριο δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα της ιταλικής κυβέρνησης να ασκήσει έφεση, η απόφαση θα καταστεί τελεσίδικη και θα ισχύει πλέον για όλες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θα αποτελέσει νομικό προηγούμενο στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν πολίτες, ζητώντας την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων.

Στην πολύ πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρωθυπουργός τόνισε τους «διακριτούς ρόλους» κράτους και εκκλησίας, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Επίσης, ανακοίνωσαν τη σύσταση επιτροπών ανά υπουργείο για τη συζήτηση διαφόρων θεμάτων. Δεν είπαν όμως πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος και μέχρι πότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο των επιτροπών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός:

· Είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης και του υπουργείου, να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες;

· Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η προσευχή και ο εκκλησιασμός να γίνουν προαιρετικές δραστηριότητες, που δε θα πραγματοποιούνται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου;

· Ποια θα είναι η ατζέντα των συζητήσεων της επιτροπής μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Εκκλησίας;



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά όλα θα καταργηθούν.Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.Όλοι αυτοί οι ψευτοαριστεροί και άθεοι.Σιγά μην μας αναγκάσει ο Ψαριανός να βγάλουμε τις εικόνες και από τα σπίτια μας και τις εκκλησίες.χα!χα!

Βράχος

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι είναι δημοκρατία; Μια χούφτα άθεοι κουλτουριάρηδες να επιβάλλουν τη θέλησή τους στον ορθόδοξο λαό μας;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς.Αυτό είναι!

Ανώνυμος είπε...

φιλοι και φιλες... η πιστη ειναι κατι εσωτερικο δεν χρειαζεται συμβολα ή λογια

αν πιστευεις ειλικρινα και εκκουσια κι οχι απο φοβο ή παραδοση ή εγωιστικο ωφελος τοτε την πιστη δεν την ακουμπαει κανενα γεγονος

παντως χαλαρωστε με την φωτογραφια, δεν ειναι αναγκη να γελοιοποιειτε καποιον επειδη λεει κατι εναντιο ισως προς εσας

η δημοκρατια και ο ορθοδοξος λαος δε θα πρεπει να κρινει και να διακρινει τους αθεους
εφοσον λειτουργουν μεσα σε μια αρρωστη κοινωνια αρρωστων ανθρωπων

προσωπικη γνωμη