Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ινδουιστική μπομπονιέρα σε Ορθόδοξη Βάπτιση !!! (β’ )


Συνεχίζουμε με μερικά αποσπάσματα από το ινδουιστικό βιβλίο του "δάσκαλου" OSHO «Η σοφία του σώματος», που διανεμήθηκε ως μπομπονιέρα σε ορθόδοξη βάπτιση στην Αθήνα, για να καταλάβετε που μας έχει οδηγήσει η «πρωτοπορία» και η διάθεση για πρωτοτυπία ή η άγνοια στην καλύτερη περίπτωση.


Η αληθινή προσευχή γεννιέται από το σώμα, όχι από το νου. Αυτό είναι κάτι στο οποίο επιμένω: ότι όλα όσα είναι αληθινά πρέπει να γεννιούνται από το σώμα σου. Αγαπώ τρομερά το σώμα επειδή το σώμα είναι η φύση σου. Στο σώμα σου στηρίζεσαι κι εκεί έχεις τις ρίζες σου, μα όλες οι αυτοαποκα­λούμενες θρησκείες, οι οργανωμένες θρησκείες, καταστρέφουν από παλιά τη γέφυρα ανάμεσα σε σένα και στο σώμα. Σού λένε από παλιά πως δεν είσαι το σώμα. Όχι μόνο πως δεν είσαι το σώμα, αλλά σου λένε πως το σώμα είναι ο εχθρός, πως το σώμα πρέπει να καταστραφεί, πως στο όνομα της θρησκείας πρέπει ν' αφήσεις το σώμα να πεθάνει στην πείνα, πως στο όνομα της θρησκείας πρέπει να το βασανίσεις το σώμα, πως μόνο με το να το βασανίσεις το σώμα θα πλησιάσεις το Θεό. Σού λέω: Μόνο ζώντας μέσα στο σώμα σου θα μπορέσεις να πλησιάσεις το Θεό. Δεν υπάρχει άλλος τρό­πος. Βασανίζοντας το σώμα σου, βασανίζεις τον ίδιο το Θεό. Επειδή ο Θεός είναι το σώμα σου. Και το σώμα είναι πάντοτε όμορφο, ο νους σπάνια είναι όμορφος. Και όταν ο νους είναι όμορφος, αυτό συμβαίνει μόνον όταν ακολουθεί το σώμα. Το σώμα έχει τη δική του σοφία. Γνωρίζει πώς να χορέψει, πώς να τραγουδήσει, πώς να δονηθεί με το Θεό. Η ύλη γνωρίζει πώς να χορέψει με το άγνωστο.

Μόνον ο νους είναι ένα φαινόμενο φτιαγμένο από τον άνθρωπο, η ψυχή είναι στο Θεό, το σώμα είναι στο Θεό. Μόνον ο νους βρίσκεται έξω από το Θεό.

Η προσευχή που γεννιέται από το νου είναι ψεύ­τικη προσευχή. Θα είναι χριστιανική, θα είναι ινδουϊστική, θα είναι μουσουλμανική, μα δεν θα είναι προσευχή. Θα έρθει από το Κοράνι ή από τη Γκίτα ή από τη Βίβλο, όμως δεν θα είναι προσευ­χή. Θα είναι μια άτονη χειρονομία, μια κίνηση χωρίς καθόλου ψυχή μέσα της. Θα είναι σαν ένας δίσκος γραμμοφώνου. Θα είναι απλά μη­χανική.

Εκατομμύρια χριστιανοί εξακολουθούν να προσεύχονται και εκατομμύρια ινδουιστές εξα­κολουθούν να προσεύχονται και εκατομμύρια μουσουλμάνοι εξακολουθούν να προσεύχονται, όμως δεν μπορείς να δεις πουθενά στη γη ζω­ντανή προσευχή. Τί συνέβη; Τόσοι άνθρωποι που προσεύχονται, τόσες πολλές εκκλησιές, τζαμιά, ναοί, γκουρουντβάρα ( = ναοί των Σιχ), συ­ναγωγές — τόση πολλή προσευχή, όμως ο Θεός δεν φαίνεται να συμβαίνει πουθενά. Τόση πολλή προσευχή να πηγαίνει στο βρόντο; Δεν δημιουργεί κανένα ενεργειακό πεδίο βουδικότητας. Δεν δημιουργεί καμιά χρηστική συνειδητότητα πάνω στη γη. Αν η τόση πολλή προσευχή ήταν αληθινή, τότε η γη θα μεταμορφωνόταν. Η ύλη θα είχε γίνει θεϊκή, αν τόση πολλή προσευχή ήταν αληθινή. Η ίδια η ύλη θα είχε γίνει θεϊκή. Αν το θεϊκό έχει την ικανότητα να γίνεται ύλη, φυσικά η ύλη έχει την ικανότητα να γίνεται θεϊκή. Αν ο Θεός γίνεται ο κό­σμος, ο κόσμος μπορεί να γίνεται Θεός. Είναι δυο φάσεις της ίδιας ενέργειας. Αυτές οι προσευχές όμως είναι ψεύτικες, σκέτη σπατάλη χρόνου, ενέρ­γειας. Είναι προσευχές του νου.

Διδάσκω την προσευχή του σώματος. Και αν μά­θεις την προσευχή του σώματος, αν την επιτρέψεις, τότε η προσευχή της ψυχής θα γεννηθεί από μόνη της. Όταν το σώμα αρχίζει να δονείται με το θεϊκό, ξαφνικά θα δεις ότι η ψυχή σου δονείται κι αυτή. Το σώμα σου και η ψυχή σου είναι ένα. Ο νους είναι εκείνο που τα χωρίζει. Διέλυσε το νου και είσαι ένα, είσαι απόλυτη ενότητα, ολοκλήρωση, ενοποίηση. Ο νους είναι ο ένοχος.


Τα σχόλια δικά σας...





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέγας είσαι κύριε. Τι άλλο θα δούμε στην Ελλαδίτσα μας ; Απορώ και εξίσταμαι.