Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου


Έχετε διαβάσει ποτέ κανένα βλάσφημο και υβριστικό άρθρο για τον Μωάμεθ; Έχετε δει ποτέ στις προθήκες των βιβλιοπωλείων κανένα δυσφημιστικό και συκοφαντικό βιβλίο για τον Κομφούκιο; Έχετε παρακολουθήσει ποτέ κανένα άθλιο και εξευτελιστικό κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό έργο για το Βούδα; Ασφαλώς ποτέ. Αντιθέτως, για τον Χριστό πόσα βλάσφημα και υβριστικά άρθρα έχουν γραφεί, πόσα δυσφημιστικά και συκοφαντικά βιβλία έχουν κυκλοφορήσει, πόσα άθλια και εξευτελιστικά έργα έχουν παρουσιαστεί; Πάρα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός; Γιατί λοιπόν βλασφημείται ο Χριστός εν αντιθέσει προς τούς άλλους ιδρυτές θρησκειών;

Ο Μωάμεθ, ο Κομφούκιος και ο Βούδας ήσαν απλοί άνθρωποι, οι οποίοι με το θολωμένο μυαλό τους και με την γεμάτη πάθη καρδιά τους έφτιαξαν κάποιες φυσικές θρησκείες, δηλαδή ψευτοθρησκείες καί διαβολοθρησκείες. Έτσι ο διάβολος και τα όργανά του, επειδή δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από αυτούς και τις ψευτοθρησκείες τους, ούτε αυτούς βλασφημούν ούτε τις ψευτοθρησκείες τους τις πολεμούν.

Αντιθέτως ο Χριστός δεν είναι ένας απλός άνθρωπος αλλά Θεάνθρωπος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο οποίος έγινε άνθρωπος, εδίδαξε, εθαυματούργησε, εσταυρώθη και ανέστη συντρίβοντας τον θάνατο, την αμαρτία και τον διάβολο, και χαρίζοντας στους ανθρώπους την αιώνια ζωή. Η δε Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία εφανέρωσε επί της γης στέλνοντας το Άγιο Πνεύμα την ημέρα της Πεντηκοστής, είναι η μόνη αληθινή εκκλησία η οποία διαφυλάσσει ακεραία και αλώβητη την αλήθεια του Ευαγγελίου και οδηγεί τούς πιστούς στη σωτηρία. Έτσι ο διάβολος και τα όργανά του, επειδή καίγονται από τον Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία, βλασφημούν μεν τον Χριστό αρνούμενοι την θεότητά Του και παρουσιάζοντάς Τον σαν έναν απλό άνθρωπο, έναν κοινωνιολόγο ή ένα σοφό διδάσκαλο και ακόμη χειρότερα σαν ένα ανήθικο άνθρωπο, πολεμούν δε με μανία την Εκκλησία προσπαθώντας να απομακρύνουν από αυτήν τούς ανθρώπους και μάλιστα τούς νέους. Όσο μάλιστα πλησιάζουμε στον ερχομό του αντιχρίστου και στο τέλος της ιστορίας, η βλασφημία κατά του Χριστού και ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας θα γίνονται εντονότεροι και πιο λυσσαλέοι, με απώτερο σκοπό να μειωθεί το πρόσωπο του Χριστού στα μάτια των ανθρώπων και να μπορέσουν οι αντίχριστες δυνάμεις να παρουσιάσουν το δικό τους χριστό, δηλαδή τον αντίχριστο, ο οποίος στην αρχή θα υποκρίνεται τον άγιο και το φιλάνθρωπο και θα κάνει αγύρτικα θαύματα για να πλανήσει ει δυνατόν και τούς εκλεκτούς.

Αλήθεια καταλαβαίνουν οι βλάσφημοι και αντίχριστοι, με ποιόν τα βάζουν; Τα βάζουν με τον Παντοδύναμο Θεό. Μακάρι να συνέλθουν και να μετανοήσουν, διότι, αν συνεχίσουν το σατανικό τους έργο, θα καταλήξουν στην αιωνία κόλαση.

Όσο για τούς πιστούς, για μας πού πιστεύουμε ακράδαντα στο Θεανθρώπινο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ας μην επηρεαζόμαστε και ας μην κλονιζόμαστε από τα βλάσφημα έργα κατά του Χριστού. Καλά θα κάνουμε να μη διαβάζουμε τα βλάσφημα άρθρα και βιβλία και να μην παρακολουθούμε τα άθλια έργα, διότι υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούμε. Ας μελετούμε την Αγία Γραφή, μάλιστα δε την Καινή Διαθήκη και τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, για να ενισχυθεί η πίστη μας και η αγάπη μας προς τον Ιησού Χριστό, πού είναι το μόνο αξιολάτρευτο πρόσωπο της ιστορίας και ας ομολογούμε με θάρρος παντού και πάντοτε, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριός μας και ο Θεός μας, ο οποίος θα έλθει να κρίνει ζώντας και νεκρούς και της βασιλείας αυτού ουκ έσται τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: