Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για την άδικη φορολόγηση της Εκκλησίας


"Ο Μακαριώτατος θα έπρεπε να είπη: ΝΑΙ, Κύριε Υπουργέ επί των Οικονομικών, αποδεχόμεθα την υπερ-φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπό τούς εξής όρους:

1. Να περικοπή κατά το ήμισυ η χρηματοδότηση των Κομμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

2. Να περικοπή επίσης κατά το ήμισυ ο μισθός και οι συντάξεις όλων των Βουλευτών.

3. Να περιορισθούν οι μισθοί των λεγομένων "χρυσών παιδιών¨ των γνωστών Golden Boys όλων των Κρατικών Υπηρεσιών, των Τραπεζών, των ΔΕΚΟ κλπ.

4. Να αλλάξει η νομοθεσία περί της συνταξιοδοτήσεως των Βουλευτών. Γιατί άραγε πρέπει να πάρει σύνταξη ένας Βουλευτής, ο οποίος μετέσχε του Κοινοβουλίου για μία ή δύο κοινοβουλευτικές περιόδους; Ο Έλληνας πολίτης εργάζεται και φορολογείται επί 35 χρόνια καί μόνον τότε θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδοτήσεως.

5. Να περιορισθή στο ελάχιστο ο αριθμός των Ειδικών Συμβούλων σε κάθε Υπουργείο, διότι με τρόπο αυτό τακτοποιούνται καί καλοπληρώνονται κάποιοι "ημέτεροι", κάποιοι παρατρεχάμενοι, κάποιοι "χαραμοφάϊδες".

6. Να αποδοθή αμέσως στο Κράτος το ειδικό τέλος, φόρος διαφημίσεως ή όπως αλλοιώς λέγεται, από τις Εταιρείες των Εκδοτικών Συγκροτημάτων καί των ΜΜΕ, οι οποίες οφείλουν εκατομμύρια € στο ελληνικό Δημόσιο.

7. Να περιορισθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου για Διαφήμιση! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνει π.χ. το ΥΠΕΧΩΔΕ ολοσέλιδες διαφημίσεις στις Εφημερίδες Αθηνών καί Επαρχίας προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός, ότι ένα ακόμη κομμάτι της Εγνατίας οδού παραδόθηκε στην κυκλοφορία; Θα ήταν αρκετό ένα δελτίο Τύπου και τίποτε περισσότερο.

8. Να περιορισθή στο ελάχιστο η απόσπαση αστυνομικών ασφαλείας σε πολιτικά πρόσωπα. Γιατί άραγε κάθε Βουλευτής δικαιωματικά παίρνει δύο τουλάχιστον αστυνομικούς ως προσωπική του ασφάλεια; Γιατί άραγε κάποιοι "τηλεοπτικοί αστέρες", οι οποίοι χρυσοπληρώνονται, γιατί λέγω να έχουν πολυμελή αστυνομική φρουρά επί 24 ώρου βάσεως σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού; Αν θέλουν προστασία, ας καταφύγουν στις ιδιωτικές Εταιρείες Security!

9. Να περιορισθή εις τα μόλις αναγκαία έξοδα το σκέλος των Δαπανών του Κράτους για Δεξιώσεις, Εορτές, Γεύματα πολυτελείας, πολυμελείς αποστολές στο Εξωτερικό, άσκοπες μετακινήσεις κλπ.

Κάμετε λοιπόν αυτά και πολλά άλλα ακόμη, Κύριε Υπουργέ, για νά πεισθώ ότι η Πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση και τότε θα παρακαλέσω τους Μητροπολίτες να προβούν σε εκποίηση των Ιερών Σκευών και των τιμαλφών των Ιερών Μονών καί των Ενοριακών Ναών, όλης της Εκκλησίας, και να καταθέσουν το αντίτιμο στο Κρατικό Ταμείο, όπως το έπραξε η Μητέρα Εκκλησία και στο παρελθόν! Αλλοιώς αφήστε μας ήσυχους για να τρέφουμε, νά ντύνουμε και να ζεσταίνουμε στην αγκαλιά της Εκκλησίας τόσους και τόσους ενδεείς, οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας".






Δεν υπάρχουν σχόλια: