Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τροφές που καίνε λίπος (α')



Επτά θαυματουργές τροφές που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος γρήγορα και εύκολα, κάνοντας την άσκηση ακόμα πιο αποτελεσματική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.


Νερό με λεμόνι


Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που αντικατέστησαν τα αναψυκτικά με νερό έχασαν 1,5 κιλό παραπάνω σε ένα χρόνο από εκείνες που δεν άλλαξαν συνήθειες. Αυτές μάλιστα που έπιναν 4 φλιτζάνια περισσότερα την ημέρα έχασαν 1 κιλό επιπλέον. Tο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό είναι προτιμότερο, καθώς περιέχει φυσικό ανθρακικό νάτριο, αλλά και μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο), ανάλογα με την πηγή από την οποία προέρχεται. Θεωρείται λοιπόν και μια μικρή πηγή ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Επίσης το φωσφορικό νάτριο που περιέχει προστατεύει από την οστεοπόρωση, καθώς μειώνει την ποσότητα οξέων στο αίμα. Αν προσθέσετε μια φέτα λεμόνι έχετε ένα υπέροχο αντιοξειδωτικό ρόφημα.


Καυτερές σάλτσες


Αν θέλετε να κάψετε λίπος... κάντε πικάντικα τα φαγητά σας. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες τα καυτερά γεύματα μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό -την ορμόνη που οδηγεί τον οργανισμό στην αποθήκευση λίπους- σε ποσοστό, παρακαλώ, 32%. Σύμφωνα με μια θεωρία μάλιστα, η καψαϊκίνη, το συστατικό που «βάζει φωτιά» σε αυτού του είδους τα τρόφιμα, βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να μειώνει την ινσουλίνη, μετά το φαγητό. Επομένως έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάψετε λίπος ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα με καυτές πιπεριές απ' ό,τι με οτιδήποτε άλλο.

Λιναρόσποροι


Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και σε ακόρεστο λίπος και έχουν την ικανότητα να σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με έρευνες, επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικά οιστρογόνα ανακουφίζουν από τα συμπτώματα που προκαλούν οι ορμονικές αλλαγές που ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Αφομοιώνονται εύκολα από το παχύ έντερο και μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε σούπες, σαλάτες ή ακόμα και στα γλυκά σας. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι λιναρόσπορο με λάδι της επιλογής σας (π.χ. ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο κ.λπ.) και χρησιμοποιήστε το όταν φτιάχνετε κουλούρια και μπισκότα.
Σημείωση: Καλό θα ήταν να μειώσετε τη θερμοκρασία στο φούρνο σας. Κι αυτό γιατί με την υψηλή θερμοκρασία τα τρόφιμα που έχουν λιναρόσπορο «μαυρίζουν» πιο γρήγορα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: