Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πανηγυρικός εορτασμός Αγ.Βαρβάρας


Με πάσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, των ιερέων του Ναού καθώς και του Παν. Αρχμ. π.Αμβροσίου Γκουρβέλου, π.Θεοδώρου Κωτσοπούλου, π.Μιλτιάδου Σχοινά και των διακόνων Γερβασίου Παρακεντέ, Σεραφείμ Αργυρόπουλου και Περικλή Ρίπιση.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στο κήρυγμά του ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και στην χάρη Θεού που είχε εξ απαλών ονύχων. Ανέφερε επίσης ότι η Αγία είχε την ευκαιρία να ομολογήσει την αλήθεια της πίστης στην Αγία Τριάδα μπροστά στον πατέρα της. Διέθετε θάρρος : δεν δείλιασε μπροστά στις απειλές, ούτε στα βασανιστήρια που διέταξε ο πατέρας της. Αυτός έδειξε απίστευτη σκληρότητα και δεν εκάμφθη ούτε έπμροσθεν της θέας της γυμνής και καταβασανισμένης κόρης του. Η Αγία όμως εχαριτώθη και, καθώς αναφέρει και ο συνεορταζόμενος Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, οι Άγιοι είναι φίλοι Χριστού, τέκνα και κληρονόμοι Θεού, κατά χάριν Θεοί, Κύριοι, βασιλείς και κατά μέθεξιν έμψυχα σκηνώματα.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε ότι η τιμή προς τους Αγίους πρέπει να είναι ουσιαστική, να τους μιμούμαστε και να εφαρμόζουμε στην ζωή μας τις αρετές τους.

Τελειώνοντας, τόνισε ότι πρέπει όλοι να αποκτήσουμε πίστη, αγάπη, ελπίδα, ζήλο, καρτερία, υπομονή και αγάπη προς τον Θεό μέχρι αίματος για να πάρουμε τον στέφανον της δόξης.
















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά.Η Αγία Βαρβάρα βοήθεια.Να μας προστατεύει όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΡΙΑΣ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΡΙΑΣ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.