Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου




Ολοκληρώθηκε η ανάκριση των τριών Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) στην Εθνική Φρουρά για τη σύληση του τάφου του Τ.Παπαδόπουλου χωρίς να προκύψουν εναντίον τους στοιχεία. Και οι τρεις πρόβαλαν άλλοθι.

Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ανακριτές είναι πρόωρο να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Λόγω της ιδιότητας των τριών στις ανακρίσεις συμμετείχαν και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά η ηγεσία της Αστυνομίας, σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αξιολόγησε πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς δράστες.

Ειδικότερα, αξιολογήθηκαν πληροφορίες ότι στην περιοχή του κοιμητηρίου είχε θεαθεί τα ξημερώματα νοσοκομειακό όχημα της Εθνικής Φρουράς και ένα μαύρο όχημα με τρεις επιβάτες.

Εξάλλου, αξιολογούνται πληροφορίες ότι γύρω στα 150 άτομα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», έχουν έλθει στην Κύπρο για να προκαλέσουν επεισόδια στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για το παγκύπριο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εξετάζεται κατά πόσο η άφιξή τους έχει οποιαδήποτε σχέση και με τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ή την αυριανή πρώτη επέτειο του θανάτου του και το μνημόσυνό του. Ο τάφος του Τ. Παπαδόπουλου έχει σφραγιστεί και φρουρείται από την Αστυνομία.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης. «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε ο κ. Παντελίδης.Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σορό αφήνοντας άδειο το φέρετρο και η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: