Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Φαινόμενα λαϊκισμού

Αντώνιος Ζαμπέλης, Διευθυντής ΕΚΥΟ


«Άκουσα φωνές, και μάλιστα φωνές ότι κάποιοι Μητροπολίτες θα προσφέρουν το μισθό τους στο Κράτος. Εγώ αυτές τις δηλώσεις τις θεωρώ ακραία φαινόμενα λαϊκισμού! Διότι τι σημαίνει αυτό; Πως θα ζήσουν χωρίς μισθό, η Εκκλησία θα τους ζήσει; Όσον αφορά το να προσφερθούν οι μετοχές της Εθνικής Τραπέζης, μα πώς να προσφερθούν αφού οι μετοχές είναι μετοχές των Μονών! Να προσφερθούν γιατί; Όταν κάποιος δωρίζει την περιουσία του στην Εκκλησία, έχει την απαίτηση η Εκκλησία να την αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο»




16 σχόλια:

Άγγελος Θεοδωρακόπουλος είπε...

Την αποστομωτική απάντηση προς τον επί θητεία υπάλληλο κ Ζαμπέλη έδωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος: «Με εξέπληξε ο χαρακτηρισμός των προτάσεων του σεβ. Μεσογαίας και των ιδικών μου ως "φαινομένων ακραίου λαϊκισμού" από τον διευθυντή της ΕΚΥΟ κ.Ζαμπέλη. Θα περίμενα περισσότερη δεοντολογική υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση μας από τον επί θητεία υπάλληλο μας στην Ιερά Σύνοδο. Η τακτική αυτή βασικά εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο μας και έπειτα φέρνει νέο ήθος στο Συνοδικό μας σύστημα. Έγραψα στον Μακαριώτατο την άποψη μου περί του φαινομένου και το έθεσα υπό την κρίση του. Επί της ουσίας θα επανέλθω».
Τον λαϊκισμό ας ψάξει να το βρει αλλού ο κ. Ζαμπέλης και όχι εις την πράξη των δύο σπουδαίων Ιεραρχών. Οι Επίσκοποι και οι Αρχιμανδρίτες δεν έχουν ανάγκη μισθού διότι κατά την μοναχική τους κουρά υποσχεθήκαν μεταξύ των άλλων και αυτήν την ακτημοσύνη. Να ζήσουν όπως όλοι οι μοναχοί από τα εργόχειρα τους και τα έσοδα των Μονών τους. Οι Αρχιερείς διαμένουν εις τα Μητροπολιτικά Μέγαρα δαπάνες του πιστού Λαού από αυτά μπορούν κ. Ζαμπέλη να ζήσουν.
Άγγελος Θεοδωρακόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός σε ηλικία και ήθος Ζαμπέλης ήθελε να κάνει την εμφάνισή του και είπε αυτά για να ακουσθεί σε τύπους ως η Λαμπίρη, τί κατάφερε; τίποτα. Απλά τρώει το φτύσιμο του θρησκεύοντος λαού. Ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να τον έχει θέσει σε αργία με απώτερο σκοπό την οριστική του απόλυση από μισθοσυντήρητος της Ιεράς Συνόδου. Αίσχος‼‼
Ο Μεσογαίας ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ είναι πρότυπα Ιεραρχών και Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα να προβληθούν τέτοιες δηλώσεις εδώ. Αυτό το θεωρώ κατάντια. Από την μια προβάλεις παπά μου τις ποιητικές επιλογές του Ανθίμου και από την άλλη τον μειώνεις. Όσο για τον Νικόλαο καλό θάταν για μα μιλήσει κάποιος γι’ αυτόν να πλύνει το στόμα του με αγιασμό και ροδόσταμο. Αυτά τα ελάχιστα.

Ανώνυμος είπε...

Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι...
Που φθάσαμε...
Ποιος είναι ο κ.Ζαμπέλης που θα κρίνει τον κάθε επίσκοπο?
Ελεος

Ανώνυμος είπε...

Άλλο φρούτο και αυτό?
Ποιος είναι αυτός ρε σεις?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ένα πράγμα θα σας πω : ο Ζαμπέλης είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, μιλάει καθημερινά μαζί του και εννοείται οτι, όταν μιλάει απηχεί τις απόψεις του Μακαριώτατου.
Πιστεύετε εσείς πως ο Ζαμπέλης θα μίλαγε για ένα τόσο σοβαρό θέμα εναντίον δυο μητροπολιτών και δεν θα ήταν σε πλήρη συμφωνία με τον Ιερώνυμο ; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Απλώς, ο Ιερώνυμος δεν ήθελε να βγει να τα πει ο ίδιος και έβαλε τον Ζαμπέλη. Είναι απλά τα πράγματα.
Ούτε ο Ιερώνυμος είδε με καλό μάτι τις κινήσεις των δυο.

Ανώνυμος είπε...

Όπα ρε υπερασπιστέ των Μητροπολιτών.
Σιγά τις κινήσεις που έκαναν. Δώσανε τους μισθούς τους. Και ; Τί έγινε θα πεινάσουν; ΘΑ το καταλάβον ότι τους λείπει ο μισθός ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως λίγη ψυχραιμία δεν θα έβλαπτε.
Ούτε η κίνηση των Δυο Μητροπολιτών είναι το κάτι τόσο εξαιρετικό και συγκλονιστικό, άλλωστε ήρθαν δεύτεροι και καταιδρωμένοι μετά την υπέροχη Νάνα Μούσχουρη.
Ούτε η αντίδραση του Ζαμπέλη ήταν τόσο ψύχραιμη και αξιοπρεπής. Μάλλον υπερέβαλε.
Ασχολίαστο έπρεπε να το αφήσει.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8.09,
μάλλον δεν κατάλαβες καλά.
Τα ποιήματα που επέλεξε να δημοσιεύσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος στρέφονται εναντίον της πολιτικής εξουσίας και των καταχραστών του δημοσίου χρήματος και κυρίως εναντίον των πολιτικών.
Δεν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η συμπεριφορά σήμερα του κ.Άνθιμου, όταν προσφέρει τον μισθό του να τον διαχειριστούν εκείνοι τους οποίους βρίζει με τα ποιήματα που δημοσιεύει ;
Μάλλον ο Αλεξανδρουπόλεως τα έχει μπλέξει. Κρίμα γιατί είναι και νεός άνθρωπος.
Ή μάλλον θέλησε να μιμηθεί τον Μεσογαίας και προφανώς διχάσθηκε εσωτερικώς. Όποιο και από τα δυο να έγινε, δεν είναι ενδείξεις σοβαρότητας.
Για τον Μεσογαίας, δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Τον θεωρούσα σοβαρό Μητροπολίτη και πάντως ότι δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους επικοινωνιακά τρίκ για να ενισχύσει το προφίλ. Απογοητεύθηκα από αυτή του την κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Έχω κουραστεί όλα να γίνονται μόνο για την δημοσιότητα.
Τα δελτία των 8 εκτός από σεξ, βία και αθλητικά, είνα και μια ωραία, δωρεάν διαφήμιση.
Άντε, η επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου να μεταδοθεί ζωντανά από το Άλτερ του εξαδέλφου παρουσιαστή.
Και παράλληλα να γίνεται και ψηφοφορία μέσω sms για το ποιος μητροπολίτης έχει το πιο όμορφο αυτοκίνητο και το πιο εξελιγμένο gagdet.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 8:24 δεν καλλιεργείται στο Blog αυτό ο φασισμός που μάλλον επικροτείς.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να μιλάει κα να λέει την γνώμη του.
Ακου έκφραση: δεν περίμενα να βάλετε τέτοια σχόλια εδώ!!!!
Κατάντια πραγματικά είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι εσύ και δυστυχώς πολλοί άλλοι.
Που θέλετε να κλείσετε τα στόματα των ανθρώπων για να είσατι εσείς ικανοποιημένοι.
Πραγματική κατάντια λοιπόν η δικτατορικές απόψεις σου ανώνυμε των 19 Μαρτίου 2010 8:24.
Και μην είσαι υπερβολικός ούτε και βλάσφημος.
Ξέρεις για πιο λόγο χρησιμοποιούμε τον αγιασμό στην εκκλησία?
(μην εξοργίζεις το "Πνεύμα του τριαδικού Θεού").
Πάντως όχι για να μην μιλάμε για τον Μεσογαίας και κάθε άλλο επίσκοπο.
Ολοι οι άνθρωποι έχουμε τα τρωττά μας σημεία.
Στην εκκλησία τέκνον μου δεν χωράνε οι υπερβολές και οι φανατισμοί.
Πιστεύω να κατάλαβες το λάθος σου και να ζητήσεις ταπεινά συγγνώμη από τον Τριαδικό Θεό.
Ο Θεός να σε ευλογεί παιδί μου.
π.Αντώνιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω μάθει να ζητώ συγγνώμη επειδή εκφράζω την ελεύθερη γνώμη μου π. Αντώνιε. Εσείς γράψατε «ο καθένας είναι ελεύθερος να μιλάει κα να λέει την γνώμη του» την γνώμη μου είπα. Όσο για τις υποδείξεις σας αν είσθε πνευματικός στα πνευματικοπαίδια σας όχι σε μένα. Στο περί αγιασμού επιμένω καλό θα κάνει και σε σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μην αρχίζεις και συ τον ανένδοτο αγώνα συμβιβάσου επειδή ο αγιασμός είναι κάτι το ιερό ας βάλει ροδόσταμα ο π. Αντώνιος έτσι για την αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει τέκνον μου.
Μην λυπάσαι.
Ο Θεός έχει δει την μεταμέλειά σου και σε έχει συγχωρήσει.
Σε συγχωρώ και γω.
Να είσαι ευλογημένος.
π.Αντώνιος