Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σκότωσα το παιδί μου !

π. ΣΤΕΦ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στη δεκαετία που ήμουν στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς, γύρω στα 1975-76, σε μιά Μαιευτική κλινική, μεταβαίνει μιά νεαρά κυρία, 27 περίπου ετών, και συναντά τον Διευθυντή της κλινικής, που ήταν γνωστός Γυναικολόγος, και του ζητά να κάμει τη γνωστή επέμβαση της εκτρώσεως έναντι μεγάλης αμοιβής. Ο γιατρός-μαιευτήρας, που ήταν άνθρωπος του Θεού, αρνήθηκε και της είπε:

Κυρία μου, η κλινική μου είναι φωλιά ζωής και δεν θα την κάνω σήμερα «σφαγείο».

-Είναι δικαίωμά μου, εγώ το ορίζω και εγώ θα το ρίξω.. Άλλωστε, σεις θα πληρωθείτε καλά. Μου φτάνει το ένα παιδί, άλλο δεν χρειάζομαι.
-Δεν γίνομαι συνένοχος στην αμαρτία σας. Μου το απαγορεύει ο όρκος που έδωσα ως γιατρός και η συνείδησίς μου! Ανταπάντησε ο ευσυνείδητος Γυναικολόγος. Και η ευκατάστατη κυρία έφυγε νευριασμένη, για να βρει άλλο γιατρό για την άμβλωση.

Από τότε πέρασαν δύο χρόνια. Ένα πρωϊνό ο γιατρός δέχθηκε στο ιατρείο του την επίσκεψι μιάς μαυροφορεμένης γυναίκας. Του φάνηκε γνωστή και την θυμήθηκε. Μαζί της ήταν και ο σύζυγός της, γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας.

-Γιατρέ, με θυμάστε; Είπε αργά και με πόνο η κυρία.
-Ναι, σας θυμάμαι. Αλλά γιατί φοράτε μαύρα και είστε τόσο καταβεβλημένη;

-Γιατρέ, με τιμώρησε ο Θεός! Μετά την έκτρωση, που έκανα τότε σε άλλη κλινική, ύστερα από ένα δίμηνο έχασα το μονάκριβο παιδί μου, τριών ετών, από καλπάζουσα λευχαιμία. Και που δεν πήγαμε, μέχρι την Αμερική φθάσαμε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.. Αργότερα είδα και τα χειρότερα. Λόγω της εκτρώσεως, υπέστη ζημιά η μήτρα μου και τώρα δεν μπορώ να κάνω παιδί, γι’ αυτό και ήρθα σε σας, για να με βοηθήσετε. Έσκυψε το κεφάλι της και άρχισε να κλαίει.
-Μη κλαίς κυρία μου. Θα προσπαθήσω ως γιατρός να σας βοηθήσω. Επιθυμώ όμως να κάνετε κάτι, που είναι σοβαρό και που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην ψυχοσωματική σας θεραπεία.
-Ό,τι θέλετε γιατρέ!

-Θα πάτε εντός της εβδομάδος πρώτα σ’ ένα καλό Πνευματικό, Εξομολόγο και μετά θα κάμετε αυτές τις ιατρικές εξετάσεις.
Πράγματι η κυρία πήγε (τότε ήταν ο Πνευματικός πατήρ Γεώργιος Πικριδάς, πολύ γνωστός και με κύρος) και τους έβαλε «κανόνα» : με την κληρονομιά που θα έδιναν στο τρίχρονο αγοράκι που έχασαν, θα
έκτιζαν μια νέα πτέρυγα σ’ ένα νοσοκομείο, όπου ήθελαν. Θα έκαναν όσα παιδιά θα τους χάριζε ο Θεός, χωρίς αναστολές και δισταγμούς.
Θα εκκλησιάζονται, θα προσεύχονται, θα μελετούν την Αγία Γραφή, και θα μετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας, επίσης θα κάνουν αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

Πράγματι τήρησαν τις υποδείξεις του Πνευματικού και ύστερα από πέντε μήνες έμεινε έγκυος η κυρία και γέννησε ένα αγοράκι που πήρε το όνομα του πρώτου παιδιού της. Ακολούθησαν και άλλα τέσσερα. Συνολικά τρία αγόρια και δύο κορίτσια. Και από τότε η κυρία αυτή κλαίει.. από χαρά και ευτυχία!



Από το βιβλίο «ΠΝΕΥΜ. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΥΣ» σελ.150


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δοξα τω Θεω που υπάρχουν και τετοιοι γιατροι..
Πόσο σημαντικοι να υπάρχουν άνθρωποι του Θεου παντου..
Είναι απίστευτη η βοήθειά τους!
Θα γνωριζε ποτέ αυτή η κυρία τον Θεό και την λύτρωση που επέφερε στην ψυχή της;
Θα αποκτούσε πνευματικο;
Θα αποκτουσε άλλα παιδάκια αν δεν εκανε υπακοη στον πνευματικο;;
Είδατε; Μια κίνηση κάνουμε εμεις οι αμαρτωλοι και τοσα κανει ο Θεος για μας!!!
Πραγματικα πού αλλου να καταφυγουμε πια σε αυτη την πολυβασανισμενη ζωή μας;;;
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΟ!

Αναζητητής

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγο καιρό βρέθηκα ως εκπαιδευόμενος σε κάποιο μεγάλο Νοσηλευτικό - Μαιευτικό ίδρυμα της χώρας μας. Μας έβαλαν στα χειρουργεία και μας είπαν ότι σε λίγη ώρα θα παρακολουθήσουμε μία έκτρωση από μία κοπελίτσα 22 χρονών.
Ταράχτηκα αμέσως στο άκουσμα μόνο και μόνο της λέξης έκτρωσης.
Ξέχασα να σας πω ότι η εκπαιδευόμενη καθηγήτρια μας είχε προετοιμάσει ψυχολογικά και μας έλεγε ότι είναι μια επέμβαση πολύ συνηθισμένη. Πρέπει τα κορίτσια που δεν είναι παντρεμένα και είχαν μια σχέση για λίγη ώρα να ρωτούν πρώτα τους ιατρούς προτού βέβαια κάνουν την έκτρωση.
Η έκτρωση σύμφωνα με την καθηγήτρια είναι μία μέθοδος που μπορούμε όποτε θέλουμε να σκοτώνουμε το έμβρυο. Ειδικά, συνεχίζει η καθηγήτρια όταν το παιδί έχει διαγνωστεί ως προβληματικό πχ σύνδρομο DOWN πρέπει να το ρίχνουμε κατευθείαν ώστε να μην έχουμε τερατογεννέσεις.
Απορούσα όταν την άκουγα και έλεγα καλά είναι μία καθηγήτρια επαγγελματίας υγείας και πουθενά δεν αναφέρει ότι όποιος κάνει έκτρωση έχει αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο είτε της μήτρας είτε των μαστών?
Δεν ενημέρωσε τα παιδιά της σχολής που ακούγανε εμβρόντητα αυτά που έλεγε η καθηγήτρια, ότι πολλές κοπέλες πάσχουν από σοβαρότατη κατάθλιψη, και τόσες άλλες ασθένειες εξαιτίας των εκτρώσεων?
Και πάνω απόλα δεν ενημέρωσε τα παιδιά την εκκλησιαστική άποψη περί εκτρώσεων ότι δηλ. είναι ψυχές και είναι έγκλημα να σκοτώνομαι τα έμβρυα ότι το παιδί μας το έδωσε ο Θεός και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το σκοτώσουμε και τόσα άλλα?
Τελικά παρακολουθήσαμε την έκτρωση με την μέθοδο της απόξεσης. Ένα πελώριος σωλήνας μπήκε μετά από την απόξεση και «ρούφηξε» το έμβρυο που ήδη είχε προλάβει και είχε σχηματιστεί. Το υπόλειμμα του παιδιού τώρα βρισκόταν στην αναρρόφηση επιπλέοντας τα ποδαράκια και τα χεράκια του….
Πραγματικά αίσχος.
Ολοι όσοι είδαμε αυτό το γεγονός της έκτρωσης αηδιάσαμε.
Αραγε θα της το έδειξαν της κοπέλας αυτή την εικόνα αργότερα όταν ξυπνούσε?
Και κάτι άλλο υπάρχει σωστή ενημέρωση της ενδιαφερόμενης να κάνει έκτρωση από τον Ιατρό περί των αρνητικών συνεπειών που θε έχει κάνοντας μία έκτρωση?
Πάντως εμείς οι εκπαιδευόμενοι μάθαμε πολύ καλά ότι αν έχεις ένα έμβρυο που δεν το θες έχεις το δικαίωμα να το «ρίξεις»
Ο Θεός μαζί μας

Ανώνυμος είπε...

Η ταπείνωση και υπακοή που έδειξε αυτή η κυρία,παρόλο που έκανε μια αισχρή πράξη,μια δολοφονία,την έσωσε και της επέτρεψε να δημιουργήσει μια ωραία οικογένεια.Γι'αυτό θα πρέπει οι σημερινές κοπέλες να μην ΑΦΑΙΡΟΥΝ μια αθώα ψυχή νομίζοντας ότι είναι δικαίωμά τους.

Η ΣΤ' Τάξη Δημοτικού Σχολείου Σάμης-Κεφαλονιάς

Ανώνυμος είπε...

Δόξα στον Τριαδικό Θεό που υπάρχουν καλοί και ευλογημένοι ιατροί που υπηρετούν τον πάσχοντα άνθρωπο...
Ευλογητός ο Θεός
π.Αντώνιος

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον δάσκαλο της Κεφαλονιάς.
Μιλάει με το Πνεύμα του Τριαδικού Θεού.
Η Παναγιά μαζί μας
π.Αντώνιος

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Στ΄ τάξης του δημ. Σχολείου Σάμης Κεφαλληνίας και του δασκάλου τους, για την θαρραλέα θέση τους μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα των αμβλώσεων. Η θέση του προκαλεί θαυμασμό και η ομολογία τους εμπνέει αισθήματα αισιοδοξίας για το ότι ακόμη υπάρχουν αντιστάσεις απέναντι στο κακό.
Βέβαια στη σωστή αυτή θέση σημαντικό έργο παίζει και ο εξαίρετος διδάσκαλος των παιδιών, γιατί φαίνεται ότι εμπνέεται από πίστη και σεβασμό στην αξία της ζωής και του νόμου του Θεού.
Τέτοιους ακριβώς δασκάλους θέλουμε για τα παιδιά και τα σχολεία μας για να κτίζουμε ένα μέλλον θεμελιωμένο όχι πάνω στους ψευτοπροοδευτισμούς, αλλά στον αιώνιο νόμο του Θεού που καταξιώνει τον άνθρωπο και τον σέβεται ως εικόνα Του.
Και πάλι συγχαρητήρια στην Στ΄ τάξη και τον δάσκαλό του.