Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ι.Ν.Αγ.Μαρίνας Πατρών

Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, οπότε και προσήλθα στον Ι.Ν. Αγ.Μαρίνας Πατρών για την εσπερινή Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία, επικρατούσε ατμόσφαιρα κατάνυξης. Οι ψάλτες έψαλλαν μελωδικά με προεξάρχοντα τον π.Π.Θωμά, ενώ ο π.Γ.Τζεφριός λειτουργούσε με κατάνυξη. Στο κοινωνικό κήρυξε τον θείο λόγο πολύ παραστατικά και ζωντανά ο π.Θωμάς, ενώ το εκκλησίασμα άκουγε με πολύ ενδιαφέρον.

Στο τέλος η πρεσβυτέρα κ.Έφη Θωμά με ευλαβείς κυρίες της ενορίας προσέφεραν πλούσιο κέρασμα στους πιστούς.

Ο Ι.Ν. Αγ.Μαρίνας Πατρών είναι μια νέα ενορία, στην οποία πρόσφατα τοποθετήθηκαν δυο εξαίρετοι νέοι ιερείς : ο προϊστάμενος π.Παναγιώτης Θωμάς και ο συνεφημέριός του π.Γεώργιος Τζεφριός. Άνθρωποι με πνευματική κατάρτιση, με πνεύμα ταπείνωσης, αλλά και με διάθεση προσφοράς.

Ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανέγερσης του Ι.Ναού, καθώς όταν τοποθετήθηκαν υπήρχε μόνο το υπόγειο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυο δραστήριοι ιερείς προχώρησαν στην ανέγερση της άνω οικοδομής και με τη χάρη του θεού ελπίζουν να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι εργασίες για να παραδοθεί στους πιστούς ενορίτες.

Ο Θεός να τους στηρίζει και να τους ενδυναμώνει στο δύσκολο ομολογουμένως έργο που έχουν αναλάβει.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του Ι.Ναού μπορεί να καταθέσει τον οβολόν του στον εξής λογαριασμό : Εurobank 0026-0247-57-0101869511








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο αλλά εκείνο με το λογαριασμό τι το ήθελες;

Ανώνυμος είπε...

Καλα κάνατε με τον λογαριασμό.
Να δει και να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι ο π.Παναγιώτης Θωμάς και ο συνεφημέριός του π.Τζεφριός κάνουν πραγματικό έργο. Να δει ο κόσμος ότι τα λεφτά τα μαζεύουν για να φτιάξουν ένα ακόμα άγιο βήμα όπου θα δοξάζεται το Πανάγιο Ονομα του Ιησού Χριστού.
Ας μην γινόμαστε αδελφοί μου κριτές των πάντων.
Να επαινούμε κάθε ευλαβική και αγία προσπάθεια όπως των αγαπητών συνεφημερι΄τών.
Να τους ευλογεί ο Θεός.
Καλό αγώνα αδελφοί μου.
π.Αντώνιος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πάτερ...Συνέχισε έτσι!
Και εμείς μαζί σου.
Γερά!!!