Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τους Εύζωνες που δεν εγκατέλειψαν τη θέση τους δέχθηκε ο Κ.Παπούλιας

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο


Αθήνα: Τα μέλη της προεδρικής φρουράς, που την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βουλή, παρέμειναν στις σκοπιές τους μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη θερμά τους τρεις Ευζώνους για την πιστή εκτέλεση του καθήκοντός τους.«Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα. Είστε παλικάρια και θα είστε καλοί πολίτες» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς.

Τους τρεις Ευζώνους είχε ειδοποιήσει η αστυνομία για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αφού ενημερώθηκε για το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας στον προαύλιο χώρο της Βουλής.Τα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.Ο λοχίας των δύο Ευζώνων στάθηκε ανάμεσά τους, καθώς το φυλάκιό του βρισκόταν σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τη θέση που είχαν δώσει ως σημείο τοποθέτησης της βόμβας οι τρομοκράτες.Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημίες στο φυλάκιο του λοχία των Ευζώνων.


Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή
Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο τους δύο Ευζώνους και τον παρατηρητή Φρουράς που παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους κατά

«Δώσατε ένα μήνυμα αφοσίωσης στο καθήκον. Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο τους δύο Ευζώνους και τον παρατηρητή Φρουράς που το Σάββατο το βράδυ παρέμειναν με γενναιότητα στις θέσεις τους, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων εκρήγνυτο ο ωρολογιακός μηχανισμός που μπορούσε άμεσα να απειλήσει τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον 19χρονο Μάριο Θεοδώρου από την Λειβαδιά ο οποίος απολύεται στις 18 Μαρτίου, τον 21χρονο Βασίλη Βερνίκο από τη Νάξο και τον Γιάννη Ανδρεάκο 28 ετών από τη Μάνη, οι οποίοι απολύονται στις 18 Μαϊου του 2010.

Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή
Από τη συνάντηση των τριών νέων ανδρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε γνωστό και ποιά ακριβώς ήταν η αντίδρασή τους την ώρα της έκρηξης:

Ο παρατηρητής φρουράς που είχε ήδη ενημερωθεί ότι υπάρχει βόμβα πλησίασε εσπευσμένα τους δύο ευζώνους, τους ενημέρωσε και τους ρώτησε εάν θέλουν να απομακρυνθούν.
Εκείνοι με ένα νεύμα των ματιών τους του απάντησαν «όχι» και παρέμειναν στις θέσεις τους.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσα παιδιά που πεθαίνουν για την πατρίδα?
Γιατί δεν τα τιμά και αυτά ο Πρόεδρος?
Τα παλληκάρια που έπεσαν με το αεροπλάνο υπέρ της πατρίδας?
Αυτοί που έχασν την ζωή τους στα Ιμια?
Εχουμε ακουσει κάτι?
ΤΙΠΟΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχεις φίλε...
συμφέροντα και εδώ...Αμάν!

Ανώνυμος είπε...

Καλό!!!!!!