Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη στην Ι.Μ.Αγ.Πάντων


Νέος Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Πάντων στο Βελιμάχι Τριταίας ορίστηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Αρτέμιος Αργυρόπουλος, νέος κληρικός, ελπιδοφόρος, γεμάτος όρεξη και ενθουσιασμό.

Μας υποδέχθηκε εγκάρδια στην πύλη της Ι.Μονής και είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ξεναγήσει στους χώρους της ιστορικής Μονής και να μας κεράσει το καθιερωμένο παραδοσιακό μοναχικό κέρασμα, λουκούμι, νερό και τσίπουρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως παρά την ακατάλληλη ώρα που επισκεφθήκαμε την Μονή, ο π.Αρτέμιος πολύ φιλόξενα μας δέχθηκε. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε η είδηση του γεγονότος πως ο π.Αρτέμιος αποφάσισε να μένει μόνιμα στην Μονή κα να εφαρμόζει το μοναχικό τυπικό (καθημερινώς Όρθρο και εσπερινό).

Του ευχόμαστε ο Κύριος να τον ενδυναμώνει, να τον φωτίζει και να τον στηρίζει στο δύσκολο ομολογουμένως έργο που ανέλαβε κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και συντόμως η ιστορική Ι.Μ.Αγίων Πάντων να αποκτήσει πολυπληθή μοναχική αδελφότητα.

Κάθε Κυριακή τελείται Όρθρος και Θ.Λειτουργία από 7 έως 10 π.μ.

Καλόν είναι, όποιος έχει τον χρόνο και την διάθεση, να επισκεφθεί την Ι.Μονή, να λειτουργηθεί και να μη ξεχνάμε πως μια ερημωμένη Μονή έχει ανάγκη από τη ηθική και την υλική υποστήριξή μας.

















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που θα διορθώσω κάτι από αυτό που γράψατε, αλλά εντύπωση μπορεί να μας κάνει το γεγονός ότι ένας τόσο νέος μοναχός αποφάσισε να πάει μόνος του να επανδρώσει, να στηρίξει το μοναστήρι, να το επαναφέρει στο αρχικό του κάλλος.Από τη στιγμή όμως που θέλησε να πάει, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι"αποφάσισε να μένει μόνιμα στη Μονή και να ακολουθεί το μοναχικό τυπικό". Πράγματα που είναι αυτονόητα δεν χρειάζεται να τα θεωρούμε "θαυμαστά".Βέβαια με τόσα που ακούμε και βλέπουμε, εννοείται ότι είναι αξιέπαινος γιατί μπόρεσε και "ξεχώρισε"....Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του, γιατί υπάρχουν πολλά κλειστά μοναστήρια στον τόπο μας. Οι προσευχές μας ας τον στηρίζουν και καθένας από εμάς ας ενισχύει αυτούς τους ανθρώπους με το να επισκέπτεται τα μοναστήρια μας.

χ.π

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη στον π.Αρτέμιο. Μακάρι να πάνε και άλλοι δόκιμοι στο μοναστήρι σαν και το παιδί στην φωτογραφία.είναι ένα πολύ καλό μοναστήρι και ο ηγούμενος είναι ενάερετος άνθρωπος.
Καλή δύναμη στον αγώνα σας.
Π.Μ

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο παιδί αποκλείεται να πάει....εκτός και αν αυτό γίνει όταν γεράσει...όταν θα τον εγκαταλείψει οι οικογενειακές υποχρεώσεις....

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη δεν ήξερα. Είδα ένα παιδί με γένια και νόμισα ότι ήταν δόκιμος...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τον πρωτο ανώνυμο..
αυτό έλειπε να συγχαίρουμε τους μοναχούς επειδή κάνουν τον κανόνα τους...σημειώνω πως δεν είναι σπόντα για κανέναν συγκεκριμενα το σχόλιό μου...
απλώς επειδή δόθηκε η αφορμή..το σημειώνω...
δεν είναι τυχαίο και το ρητο στην Αποκάλυψη..πως οι μοναχοί θα ζουν σαν τους κοσμικούς και οι κοσμικοι σαν τους δαίμονες..