Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου

Ανήμερα τα Φώτα το κανάλι ΑLTER μετέδωσε μία σκοτεινή και αλλόκοτη είδηση. Νεκρή βρέθηκε μέσα στην πολυτελή βίλα της μία γυναίκα 30 ετών γόνος της πρώην πάμπλουτης οικογένειας Johnson & Johnson. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την έκπληξή τους πώς συνέβη αυτό, αφού η τριαντάχρονη γυναίκα ήταν ευτυχισμένη διότι τελευταία είχε αρραβωνιαστεί με μία κοπέλα. Τρίβετε τα μάτια σας; Τρίψτε τα, τρίψτε τα καλά.

Αλήθεια, από πότε η δυστυχία και η ατιμία θεωρούνται ευτυχία και τιμή; Από πότε τα ανώμαλα και παρά φύσιν έργα, τα οποία τα άγρια θηρία της ζούγκλας δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους, θεωρούνται ομαλά και φυσικά;

Αδελφοί μου, τι πρέπει να κάνουμε μπρος στη φρικιαστική και καταστροφική πλημμύρα της ανηθικότητας και της ανωμαλίας; Θα μείνουμε απαθείς θεατές; Όχι. Πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε με όλη μας την ψυχή. Πρώτον με την αγνή και αγία ζωή μας. Δεύτερον με τη θερμή προσευχή μας προς τον Κύριο να μας φυλάξει και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους μας από τη βρωμιά του κόσμου. Τρίτον, με την ομολογία του θελήματος του Χριστού και Τέταρτον με τηλεφωνήματα και επιστολές διαμαρτυρίας προς τα ΜΜΕ, τα οποία δυστυχώς είναι βαριά άρρωστα.

Αδελφοί μου, στώμεν καλώς, ότι αι ημέραι πονηραί εισί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: