Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Προσφυγή του Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον της Μασονίας


ΑΙΤΗΜΑ


Η διάλυσις του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των Στοών-Ναών αυτών
συμφώνως τω άρθρω 118 του Α.Κ.

Εξοχώτατε Κύριε Υπουργέ,

Το ίδρυμα με την επωνυμία «ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ» συνεστήθη δυνάμει του Π.Δ. της 10/12/1927, εν συνεχεία δε ετροποποιήθη δυνάμει του Β.Δ. της 19/7/1949 και του Β.Δ. της 16/11/1956. Σκοπός του ως άνω ιδρύματος είναι η ευόδωσις έργων ευποιΐας, ιδία δια περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων.

Σύμφωνα με το άρθρο 118 του Αστικού Κώδικα, ένα ίδρυμα διαλύεται δια εκδόσεως σχετικού διατάγματος αν παρεκκλίνει του σκοπού του (ανεξάρτητα αν ο νέος σκοπός του είναι νόμιμος η όχι, βλ. Τούση Γεν. Αρχ., σελ. 340, υποσ. 17). Περαιτέρω, επίσης σύμφωνα με το άρθρο 118 του Αστικού Κώδικα, ένα ίδρυμα διαλύεται δι’ εκδόσεως σχετικού διατάγματος αν ο σκοπός του έγινε παράνομος.

Εν προκειμένω το ως άνω ίδρυμα έχει ως κύριο έργο του την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση Μασονικών Στοών και την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.). Περαιτέρω πραγματοποιεί μυήσεις και εμφανίζεται ως -δήθεν- σωματείο, χωρίς όμως να έχει τηρήσει τις εκ του νόμου τεθείσες προϋποθέσεις αναγνωρίσεώς του, εν αις και ο δικαστικός έλεγχος των σκοπών του. Με τον τρόπο αυτό και υπό τον ανωτέρω νομικό μανδύα λειτουργεί το ως είρηται Ίδρυμα ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί έκφραση μιας θρησκείας (του μασονισμού η τεκτονισμού η ελευθεροτεκτονισμού).

Αξιοσημείωτη είναι εν προκειμένω η Απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος (1933) κατά την οποία : «Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος... επιληφθείσα της... εξετάσεως της Μασονίας, του διεθνούς τούτου μυστικού οργανισμού,... κατέληξε ομοφώνως εις τα επόμενα... συμπεράσματα : Η Μασονία δεν είναι απλή τις φιλανθρωπική ένωσις η φιλοσοφική Σχολή, αλλ' αποτελεί μυσταγωγικόν σύστημα, όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας η λατρείας... Αποδεδειγμένως τυγχάνει θρησκεία μυστηριακή, όλως διάφορος... και ξένη της Χριστιανικής Θρησκείας...» Συνεπώς έχει πληρωθεί το πραγματικό του άρθρου 118 του Α.Κ.

Επιπροσθέτως:
α. Το Τεκτονικό Ίδρυμα οφείλει την ίδρυσή του στην εξαπάτησι του Κράτους. Ιδρύθηκε με σκοπό την «ευόδωση έργων ευποιΐας, ιδία περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων» ενώ πρόκειται για αμιγή σατανολατρεία διότι ο κρυπτογραφικά αναφερόμενος ως Μ.Α.Τ.Σ.-υπέρτατο ον ως τα προσαγόμενα στοιχεία αποδεικνύουν τυγχάνει ο λεγόμενος Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος που οντοποιείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου. Υπό το προσωπείο επομένως της δήθεν φιλανθρωπίας του Τεκτονικού Ιδρύματος πρωοθείται στη χώρα μας η θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού.

β. Οι Μασονικές στοές-ναοί της Σατανολατρείας οφείλουν επίσης την αναγνωρισή τους ως Μασονικών σωματείων στην εξαπάτηση της δικαιοσύνης από την οποία απέκρυψαν δολίως, κάθε τι το οποίο θα απεκάλυπτε το σατανιστικό τους περιεχόμενο. Απόδειξις η υπ’ αριθμ. 739/8.2.1935 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που ενέκρινε την ίδρυση της στοάς «ΜΕΛΗΣ» εντελώς τυπικά, ενώ η υπ’ αριθμ. 2060/2969 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξεδόθη μετ’έλεγχο των σχετικών μασονικών κειμένων υπήρξε απορριπτική της ιδρύσεως της στοάς «ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ».

γ. Το Τεκτονικό Ίδρυμα αποκρύπτει το υπ’ αριθμ. 3 Landmark (δόγμα) το οποίο «ουδεμία ανθρωπίνη δύναμη δύναται να θίξει η τροποποιήσει» και «επιβάλλει ως Θεό της Μασονίας τον Εωσφόρο».

δ. Το Τεκτονικό Ίδρυμα πραγματοποιεί μυήσεις – εισδοχή μελών χωρίς να είναι σωματείο διότι δεν κέκτηται την ανάλογη δικαστική αναγνώριση.

ε. Το Τεκτονικό Ίδρυμα γίνεται δεκτό και νομιμοποιείται από την Ελληνική Πολιτεία ως φιλανθρωπικό ίδρυμα ενώ ο σκοπός αυτού είναι η προώθηση, ίδρυσι και συντήρησι Ναών-Στοών ανιδρυομένων προς δόξαν του κρυπτογραφικά αναφερομένου Θεού Μ.Α.Τ.Σ.

Ωσαύτως την προώθηση της ιδίας θρησκευτικής παραδοχής έχει αναλάβει και η εκ του ως άνω λεγομένου Τεκτονικού ιδρύματος αποσχισθείσα κατά το έτος 1986 Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η εν οδώ Ερεσού 38 εδρεύουσα.

Δια τους λόγους αυτούς και δι’ όσους αναφέρομεν εις το συνημμένον ημέτερον υπόμνημα και δια των συνημμένων αποδεικτικών στοιχείων των τυπικών μυήσεως και της εσωτερικής βιβλιογραφίας της Μασονίας εις ην αποκαλύπτεται ο Εωσφόρος ως ο κρυπτογραφικά αναφερόμενος Μ.Α.Τ.Σ. προς τιμήν του οποίου άρχονται και κλείονται αι συνεδρίαι, μυούνται τα μέλη και αναπέμπεται λατρεία εντός των Στοών, ζητούμεν την διάλυσιν του Τεκτονικού Ιδρύματος και των παραρτημάτων αυτού ανά την Επικράτειαν διότι έχει παρεκκλίνει του σκοπού ιδρύσεώς του και προωθεί μίαν θρησκευτικήν πίστιν κρυφίως και δι’ αυτό επιβάλλεται, όπως εκδοθή διάταγμα δια του οποίου να ανακαλούνται η και καταργούνται τα διατάγματα συστάσεως του ιδρύματος, ήτοι το ως άνω Π.Δ. της 10/12/1927, Β.Δ. της 19/7/1949 και Β.Δ. της 16/11/1956 ως και της εξ αυτής αποσχισθείσης Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος καθ’ ο μέρος αύτη εμφαίνεται ως Ίδρυμα αποκαλούμενο Μέγα Αγαθοεργό Σώμα (Μ.Α.Σ.) της Ε.Μ.Σ.τ.Ε.

Η ως άνω προσφυγή, αφιερούται εις την Ιεράν Μνήμην των Γεραρών Αγωνιστών της Αληθείας αοιδίμων Αποστόλου Μακράκη, Παναγιώτου Τρεμπέλα, Μιχαήλ Γαλανού, Παναγιώτου Μπρατσιώτου, Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου και Νικολάου Ψαρουδάκη.

Εν Πειραιεί τη 15η Ιανουαρίου 2010


Ο Π Ρ Ο Σ Φ Ε Υ Γ Ω Ν

+ ο Μητροπολίτης Πειραιώς
ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Amen.gr

3 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Επιτέλους . Να που τα λέει ευθαρσώς και κάποιος.
Να ένα ζήτημα που χρειάζεται διαρκή επικαιροποίηση.
Να μην τους αφήνουμε να ανασάνουν.
Αυτοί οι κύριοι επηρεάζουν κοντά στα άλλα το μέλλον των παιδιών μας!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια με αυτούς τους μασόνους. Συνεχώς σκέφτονται και ενεργούν εναντίον της ορθοδοξίας και της Ελλάδας μας και τους αφήνουμε έτσι ;
Ας τους κλείσουμε το μαγαζάκι επιτέλους. Τι ανάγκη τους έχουμε ;
Εκτός και αν αυτοί που μπορούν αν το κάνουν είναι μασόνοι. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι ανώτατοι δικαστικοί είναι μασόνοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θέλει τώρα?
Λες και θα πετύχει τίποτα?