Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μνήμη ευρέσεως εικόνος Μεγαλόχαρης Τήνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στην Ιερά Νήσο Τήνο, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της ευρέσεως της εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, συμπροσευχομένου του οικείου ιεράρχου, Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, υποδέχθηκε στην πύλη του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως οι δύο Ιεράρχες κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του ναού, όπου εκεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, παρέλαβε την ιερά εικόνα από το προσκυνητάρι και στη συνέχεια ακολούθησε πομπή πέριξ του ιερού προσκυνήματος.

Στη συνέχεια με την συνοδεία του πιστού λαού της νήσου και με την φιλαρμονική να προπορεύεται, ο Μητροπολίτης Νικόλαος μετέβη στο ιερό ναό της ευρέσεως της εικόνος.

Εκεί, ο κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, εναπόθεσε με ευλάβεια σε ένα μαρμάρινο προσκυνητάρι την ιερά εικόνα της Μεγαλόχαρης, προς προσκύνηση των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο που βρέθηκε σήμερα στην Τήνο, του ευχήθηκε ο Θεός και η Μεγαλόχαρη να του χαρίζουν πάντοτε υγεία και δύναμη.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος μεταξύ άλλων τόνισε: "Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την Αβραμιαία φιλοξενία σας, αλλά και για την τιμή που μου κάνετε, να πάρω την εικόνα της Μεγαλόχαρης στα χέρια μου και να προϊσταμαι της λατρευτικής αυτής εορτής".

Τέλος, να σημειωθεί, ότι πλήθος Τηνίων και άλλων προσκυνητών, από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει το ιερό προσκύνημα της Μεγαλόχαρης για να παραστούν στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.


Romfea.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οντως μεγαλη ευλογια να κρατά στα χέρια του την εικονα της Παναγίας...Και μου εκανε εντυπωση αληθεια...