Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Το άγχος των νέων για το μέλλον τους


Γέροντος Παϊσίου


Συχνά οι νέοι που ενδιαφέρονται πώς να τακτοποιηθούν καλύτερα, αλλά και να βρίσκονται κοντά στον Θεό, ανησυχούν για την αποκατάστασή τους. Αυτό φανερώνει υγεία. Το να μη σκέφτεται ένας νέος και να μην ανησυχεί για την αποκατάσταση του, φανερώνει αδιάφορο άνθρωπο και επόμενο είναι ο αδιάφορος να είναι ανεπρόκοπος. Μόνο χρειάζεται να προσέξουν αυτή ή ανησυχία να μην ξεπερνάει τα όρια, γιατί ο διάβολος προσπαθεί να την διαστρέψει, να την κάνη αγωνία και να κρατά τον νου τους σε διαρκή σύγχυση.
Οι νέοι πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους στον Θεό, για να ειρηνεύουν. Γιατί ο Καλός Θεός σαν στοργικός Πατέρας ενεργεί εκεί όπου εμείς ανθρωπίνως δεν μπορούμε να ενεργήσουμε. Δεν χρειάζεται να βιάζονται και να παίρνουν ανώριμες αποφάσεις για την ζωή που θα ακολουθήσουν... Να φροντίσουν πρώτα να πάρουν το πτυχίο τους, υστέρα για την δουλειά τους - τα αγόρια να τελειώσουν και το στρατιωτικό - και στην συνέχεια, ώριμα πλέον και με την βοήθεια του Θεού, ή να κάνουν μια καλή οικογένεια, αν έχουν αποφασίσει την έγγαμη ζωή, ή να πάνε στο Μοναστήρι που θα διαλέξουν, αν έχουν αποφασίσει τον Μοναχισμό.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου...Έτσι να τα ακούνε μερικοί που βιάζονται και αποφασίζουν πριν ακόμα γνωρίσουν τη ζωή:στρατό, δουλειά κ.τ.λ και το κακό είναι οτι τους ενισχύουν κάποιοι μεγαλύτεροι μην τυχόν και μεγαλώνοντας το παιδί "χαλάσει"και "χάσει" την κλήση του, όποια και αν είναι αυτή.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα τα λεει ο γεροντας. αν δεν οριμασει ο νεος τοτε τα λαθη στο δρομο του θα ειναι πολλα και μερικες φορες χωρις επιστροφη!!
προσοχη και προσευχη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αγιο ειναι το παιδι, ο νεος να διαλεξει μονος του...
να μην υπαρχει "μεγαλος" στη μεση!!!
να ακολουθησει αυτο που λεει η καρδια του γιατι αν βαζει και τον παραγοντα "γονεις","φιλους" σε αυτο που θα κανει...παει καηκε...
Φυσικά να βαλει τον παραγοντα "πνευματικος"..οχι να του πει φυσικα τι να κανει...αλλα να ακολουθει τις συμβουλες του..γιατι ετσι δεν θα πλανηθει..
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟ..ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟ