Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η Εκκλησία για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου απασχόλησε η τραγωδία την οποία βιώνει αυτές τις ημέρες ο χειμαζόμενος λαός της Αϊτής, που επλήγη από τον καταστρεπτικό και φονικό σεισμό.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δοκιμαζόμενο Λαό της Αϊτής, της φίλης χώρας που είναι μάλιστα και η πρώτη που αναγνώρισε το 1822 ως ανεξάρτητο το Ελληνικό Κράτος και απέστειλε σχετική βοήθεια.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την διεξαγωγή δισκοφορίας σε όλους τους Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010.

Δόθηκε δε εντολή στην Μ.Κ.Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στους εμπερίστατους αδελφούς μας. Παράλληλα ο Μακαριώτατος απέστειλε έγγραφο προς τον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη, με το οποίο θέτει στην διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως την Μ.Κ.Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ώστε να επιτευχθεί η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας άμεσα.


Ρομφαία



Δεν υπάρχουν σχόλια: