Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ


ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Άλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ: Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΠΑΠΑΓΙΑ: Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).


ΝΤΟΜΑΤΑ: Είναι πολύ καλή ως προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα προστάτη.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί καλό να μας κάνουν τα φρούτα όταν απο μόνα τους έχουν τόσα φυτοφάρμακα;

Ανώνυμος είπε...

Οχι όλα αδελφέ μου...Οχι όλα...
στο Αγιο όρος όλα είναι καθαρά...

Ανώνυμος είπε...

Και στο κήπο μου επίσης... Άντε να αρχίσουμε να καλλιεργούμε και τίποτα..