Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Τα ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων στην Πάτρα


Αύριο Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ. στον Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας θα βρεθούν τα ιερά λείψανα των Αγίων εν Σάμη Φανέντων, Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος .
Θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και τα ιερά λείψανα θα διανυκτερεύσουν στον Ι.Ναό.

Το Σάββατο 2 Μαΐου θα τελεσθεί θεία Λειτουργία από τους ιερείς του Ι.Ναού και από τον πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώργιο Αντζουλάτο, τον άνθρωπο που αναζήτησε πληροφορίες και μετά από επιστημονική έρευνα ανακάλυψε τα ιερά λείψανα στη Βενετία και τελικώς κατόρθωσε, με την ευγενική και πρόθυμη στάση των Ρωμαιοκαθολικών, να τα επαναπατρίσει (1η Ιανουαρίου 2009 τα ιερά λείψανα έφθασαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ).

Στην συνέχεια οι ιερείς του Ι.Ναού θα τα συνοδεύσουν έως τον λιμένα των Πατρών, όπου πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα τα μεταφέρει στην ωραιοτάτη νήσο της Κεφαλληνίας.

Στις
6 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων στη Σάμη. Στις 6.30 στην Κεντρική Πλατεία της Σάμης θα γίνει Δοξολογία και Δέησις και κατόπιν προσφωνήσεις και Ομιλίες. Στις 7.30 στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και κατόπιν προσκύνηση των ιερών λειψάνων. Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η εκκίνηση αυτοκινητοπομπής με προορισμό την παλαιά Μονή των Αγίων Φανέντων.

(πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα της υποδοχής στην Σάμη στο κεφαλληνιακό ιστολόγιο Ρουπάκι)


Δεν υπάρχουν σχόλια: