Τρίτη 7 Απριλίου 2009

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Επέτειος τής Ελληνικής Γενοκτονίας, που θα πραγματοποιηθεί απέναντι στα Ηνωμένα Έθνη την Δευτέρα, 6 του Απριλίου 2009, 12 -2 ΜΜ

Νέα Υόρκη- Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θρακιωτών έχει ορίσει την 6η Απριλίου σαν Διεθνή Ημέρα Μνήμης τής Ελληνικής Γενοκτονίας τής Ανατολικής Θράκης. Τον Δεκέμβρη τού 2007, ο Διεθνής Σύνδεσμος για την Γενοκτονία (IAGS) ανεγνώρισε αυτή τη γενοκτονία δηλώνοντας: « ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ που είναι η πεποίθηση του Διεθνούς Συνδέσμου Γενοκτονίας, ότι η εκστρατεία τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τών χριστιανικών μειονοτήτων, μεταξύ 1914 και 1923, συνιστούσε μια γενοκτονία κατά τών Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Ελλήνων τής Ανατολίας. Περαιτέρω να επιλυθεί, το ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση τής Τουρκίας, να αναγνωρίσει αυτές τις γενοκτονίες κατά αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια επίσημη απολογία, και να λάβει άμεσα και ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση.»

Οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην Επέτειο τής Ελληνικής Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ράλφ Μπάντς ( Ανατολικά τής 1ης Λεωφόρου, μεταξύ 42 και 43 δρόμους) την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009, 12 - 2 μμ.

Ωργανώνεται από την Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής « ΟΡΦΕΥΣ», τον Φιλανθρωπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), ένα πατριωτικό Ελληνικό οργανισμό.

Το θέμα της Επετείου είναι « Σταματήστε τόν Κύκλο Άρνησης το 2009» .

Οι Ελληνο-Αμερικανοί και οι υποστηρικτές τους, θα συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής σε μερικά εκατομμύρια Ελλήνων, που αφανίσθηκαν από την νεοσύστατη κυβέρνηση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την Εθνικιστική κυβέρνηση τής μοντέρνας Τουρκίας, καθοδηγούμενη από τον Μουσταφά Κεμάλ, σε όλη την ιστορική Θράκη, μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη ( που τώρα οι Τούρκοι ονομάζουν Ιστανμπούλ), την Ανατολική Θράκη, και τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

Κατά τήν διάρκεια τής Επετείου θα εορτασθεί η επιβίωση τής Ελληνικής φυλής, η πλούσια κληρονομιά της και τη συμβολή της στον πολιτισμό. Ο Ιωάννης Φιντανάκης, ο Πρόεδρος τής Παν-Θρακικής Ένωσης τής Αμερικής» ΟΡΦΕΥΣ», θα προεδρεύσει τών εκδηλώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην Επέτειο, θα περιλαμβάνουν επιζήσαντες τής Ελληνικής Γενοκτονίας μετά τών οικογενειών τους, καθώς και ηγέτες κοινοτήτων, αλλά και ηγέτες από την ανθρωπιστική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κοινότητα. Διακεκριμένοι ομιλητές θα είναι, ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Μελετητών της Γενοκτονίας, (IAGS) και μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία τών Ανθρώπων.

Είναι επίσης συγγραφεύς πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων τών "Η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας για την Θράκη».

Ο Θεοχάρης Κεκής, μέλος τού Ελληνικού Ποντιακού Σωματείου η Παναγία Σουμελά τής Βοστώνης , θα παρουσιάσει τα πρώτα επιστημονικά πορίσματα μιας έρευνας, με τίτλο « 1955 Διωγμός και 1964 Απελάσεις τών Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, και Μερικές Παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού μου προς την Τουρκία και τον Πόντο το 2008». Ο Δημήτρης Μολοχίδης, Γενικός Γραμματεύς τής Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά; Καρίν Βιραζιά, Γενική Διευθύντρια τής Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής τής Αμερικής (ANCA), στηνΑνατολική Περιφέρεια.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός οργανισμός τών Αρμενίων στην Αμερική. Ο Τζιοβάννι Ντι Νάπολι, στην παρουσίαση τού ( Νουόβο Πάτρια Μεριντιονάλε) ( Νέα Νότια Πατρίδα», θα παράσχει μια εμπεριστατωμένη ιστορική αναφορά στις Τουρκικές σφαγές και στις Τουρκικές απαγωγές γυναικών και παιδιών στην Νότιο Ιταλία.

Αρκετοί ηγέτες τής Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως η Σοφία Γεωργίου, τού Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ουάσινκτον Χάϊτς, θα μιλήσει για την εμπειρία της σαν επιζήσασα τής Ελληνικής Γενοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, και θα είναι διαθέσιμη για συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, για να παράσχει άμεση μαρτυρία τών εμπειριών της και τής προσφυγιάς της από εκεί κει πέρα.

Οι επώδυνες επιπτώσεις τής τρομερής και φρικτής μαζικής καταστροφής, που σαν μάρτυρες έζησαν, είναι καταλυτικές στην παγκόσμια ιστορία.

Η Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής « ΟΡΦΕΥΣ»

greekamericannewsagency

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φασίστες εκκλησιαστικοί.

Έτσι τα κάνατε όλα πολύ ωραία. Μήπως θέλετε να σας βάλουμε και στο Υπουργείο Εξωτερικών να αποφασίζετε εσείς για μας
Να μας βάλετε σε πόλεμο κατευθείαν ;
Δεν ντρέπεστε λιγάκι φασιστοειδή ανθρωπόμορφα !
Ο Καρατζαφέρης μπροστά σας είναι αριστερός!

atheologitos είπε...

Μ'αυτἠ τη λογική όταν εσύ κρίνεις την Α και την Β απόφαση υπουργού οικονομικών θα πρέπει να θεωρείται ότι θέλεις να σε "βάλουμε στο υπουργείο Οικονομικών να αποφασίζεις εσύ για μας". Γιατί δηλαδή εσύ δικαιούσαι να κρίνεις τις αποφάσεις των υπουργών που θέλεις και εμείς όχι; Πόσο δημοκρατικός είσαι τέλος πάντων; Και στο κάτω κάτω που είδες κριτική κατά κάποιου υπουργείου στο συγκεκριμένο άρθρο; Ποιός σου είπε ότι αναγνωρίζοντας μια γενοκτονία οδηγείσαι ή προωθείς πόλεμο; Ποιός είσαι εσύ που διεκδικείς για τον εαυτούλη σου και μόνο να εκφράζει το λαό και για όποιον σου αντιστέκεται να είναι "φασιστοειδές ανθρωπόμορφο";
Θέλω όμως να εκφράσω και τη δυσαρέσκειά μου εναντίον του συγκεκριμένου μπλοκ γιατί αυτό που υποσχέθηκε ότι θα λογοκρίνει όποιον βρίζει δεν το τήρησε. Η λέξη φασίστας τη σημερινή εποχή τουλάχιστον όποτελεί βρισιά. Η λέξη ανθρωπόμορφο όταν απευθύνεται σε άνθρωπο είναι χειρότερη βρισιά γιατί τον αποκαλεί πίθηκο! (αυτά είναι τα μόνα ανθρωπόμορφα όντα) και εν πάση περιπτώσει όχι άνθρωπο! Πολύ περισσότερο όταν αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους απευθύνει σε ολόκληρη ομάδα ανθρώπων (εκκλησιαστικοί) βρίζοντας ουσιαστικά ολόκληρη την εκκλησία. Νομίζω ότι το παρόν σχόλιο θα έπρεπε να απαλειφθεί γιατί πέρα από τις όποιες διαφωνίες ή συμφωνίες που τυχόν να είχαμε μαζί του έβριζε. Θα περιμένω την απάντησή σας.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Αγαπητέ Αθεολόγητε,

Ο λόγος που κυρίως δημοσιεύθηκε αυτό το σχόλιο ήταν για να καταδείξει σε όλους εμάς τον απαράδεκτο τρόπο σκέψης ορισμένων "δημοκρατικών" συμπολιτών μας και να αποδείξει πως τελικά αυτός που θέλει να φιμώνει την αντίθετη άποψη είναι όλα τα υπόλοιπα εκτός από δημοκράτης.
Άλλωστε η Εκκλησία ανά τους αιώνες πορεύεται υβριζόμενη, λοιδορούμενη και εμπαιζόμενη. Αλλά τελικά επιβιώνει.
Δεν πρόκειται τέτοιου είδους σχόλια να μας κάμψουν. Το αντίθετο. Μας ενδυναμώνουν και μας δίνουν την πεποίθηση πως πράττουμε το σωστό.
Ο αείμνηστος Τρεμπέλας έλεγε : "όσο μας πολεμάνε, τόσο περισσότερο βέβαιος είμαι πως βαδίζουμε σωστά".

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα
και
Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

¨Εχει δίκιο αθεολόγητε η Αγ.Βαρβάρα.
Άστους να εκτίθενται. να μαθαίνει ο κόσμος με ποιους έχουμε να κάνουμε. Να ξέρουμε τις απόψεις τους. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ταιριάζουν αυτές οι απόψεις. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Της φίμωσης, της δήθεν και καλά επανάστασης των λαϊκών τάξεων, της άρνησης στην αστική τάξη αι άλλες αερολογίες.
Ας τους να τα λένε. Ελπίζω να βγουν και να πουν φανερά αυτά που λένε στις μαζώξεις τους για ανεξαρτησία της "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, για συμφιλίωση με τα αδέλφια τους της Δυτ.θράκης και άλλες μπαρούφες.