Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πνευματικός εκφυλισμός


ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

« Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνεται μέρα με τη μέρα απάνω στους Έλληνες και τους παραμορφώνει. Έναν λαό που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα έθνη και που γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς σαχλό,  χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα.
          Οι διάφοροι φωστήρες βαστάνε από μια πατέντα στα χέρια και μέρα – νύχτα δουλεύουνε για να «συγχρονίσουν την Ελλάδα, ενώ σκάβουνε το λάκκο της. Άμυαλα νευρόσπαστα! Ποιους θα συγχρονίσετε; Αυτό πού λέτε εσείς «συγχρονισμό» και « εξέλιξη» είναι μια άθλια παραμόρφωση σύμφωνα μ’ένα βλακώδες μοντέλο.
          Η φυλή μας χάνει τα αληθινά πράγματα και παίρνει τα ψεύτικα, κι έτσι δεν χαίρεται τα τόσα πνευματικά πλούτη που κληρονόμησε και δεν θρέφεται από το αντρειωμένο και ζωογόνο ελληνικό γάλα που έθρεψε αγρίμια ακόμα και τα έκανε ανθρώπους.
          Λένε πως τα παραλέω. Μακάρι να τα παράλεγα κι’ ας έβγαινα γελασμένος. Μα βλέπω καθαρά πως μέρα με τη μέρα το πνευματικό αίμα φεύγει από την όψη της φυλής μας, το βλέπω και πικραίνομαι όπως βλέπει η μάνα το παιδί της να μαραζώνει…».

π.Γ.Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: