Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ - Εκδήλωση μνήμης


Σήμερα στον Ιερό Ναό μας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Ημέρα των πτωχών» εκ μέρους του φιλόπτωχου ταμείου, προκειμένου να θυμηθούμε με αυτό τον τρόπο όλους τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό συμμετέχοντας στην Θ. Λειτουργία και δίνοντας το «παρών» στην πρόσκληση για να τιμήσουμε όλους εκείνους που συνήθως τους παραθεωρούμε και αγνοούμε.

Ο πρόεδρος του φιλόπτωχου ταμείου π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας έκανε ένα απολογισμό του φιλανθρωπικού ενοριακού έργου παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του Λαζάρου. Και αφού ανέλυσε στην εκκλησιαστική γλώσσα τι σημαίνει φιλανθρωπία και ελεημοσύνη ζήτησε από τους πιστούς να συμπορευθούν στον όμορφο δρόμο της αγάπης για να γίνει αποδοτικότερο το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας .

Κατηγορίες συνανθρώπων μας όπως : άποροι, άνεργοι, χήρες, διεζευγμένες και ανύπαντρες μητέρες, ασθενείς και ανήμποροι, μικροσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι και πολύπαθοι οικογενειάρχες, αλλοδαποί, ξεριζωμένοι μετανάστες κ.α. όλοι αυτοί χρειάζονται το αμέριστο ενδιαφέρον μας και την αγάπη της εκκλησίας, η οποία προσφέρεται αδιάκριτα σε όλους.

Αρκετά ικανοποιητικό υπήρξε το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας κατά το διαρρεύσαν ετήσιο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα τα γενικά έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 33.769 ευρώ, τα δε έξοδα κατά το ίδιο διάστημα στο ποσό των 34.816 ευρώ

Διατέθηκαν 3.745 μερίδες φαγητού σε άπορους .

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που με ποικίλους τρόπους ήλθαν αρωγοί στην ταπεινή μας αυτή προσπάθεια και παρακινούμε και άλλους να εκφράσουν την αγάπη τους στους σύγχρονους Λαζάρους που βρίσκονται δίπλα μας. Ζητάμε από όλους λίγο λάδι για να μη σβήσει το λυχνάρι της αγάπης.

Μετά το «Δι’ ευχών» παρετέθη στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου πλούσιο πρωινό για όλους τους εκκλησιαζόμενους.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη γιατί όλοι μαζί «πλούσιοι και φτωχοί» χαίρονταν ο ένας την παρουσία του άλλου.


Πρωτοπρ . Γερασιμαγγελος Στανιτσας

Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου


φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο











8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Αγ. Βαρβάρα και το φιλανθρωπικό της έργο. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν, γιατί εμπιστεύονται τους ιερείς. Δεν μου αρέσει βέβαια να γίνεται οικονομικός απολογισμός στο κήρυγμα... και να λέμε ότι δώσαμε τόσα και τόσα

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο αγαπητέ ανώνυμε των 2:20, αλλά με τόση έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει καλό είναι να λέγεται που πήγαν τα χρήματα και πόσα συγκεντρώθηκαν, όχι βέβαια με πνεύμα εγωισμού και έπαρσης,αλλά με πνεύμα αγάπης και προσφοράς προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.Έχω ακούσει πολλά για τη δράση του π.Γερασιμαγγέλου στον τομέα της φιλανθρωπίας και για τη διάκριση που τον διέπει τις στιγμές που προσφέρει βοήθεια.Γιατι για μένα αυτό είναι φιλανθρωπία:να προσφέρεις χωρίς να τραυματίζεις την αξιοπρέπεια του άλλου.Συγχαρητήρια σε αυτό το υπέροχο ενοριακό έργο!Ο Θεός ας είναι πάντα δίπλα τους αρωγός...

χ.π

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια που γίνεται στο ναό σας είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και αξίζει πολλά συγχαρητήρια.Καλό είναι να αναφέρονται τα νούμερα για να μην υπάρχει καμία υποψία γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να πουν τα δικά τους.............

Βράχος

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ
π.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ολα στο φως. Ο π.Γερασιμάγγελος κανει απολογισμο γι ανα ξερει ο κοσμος που πανε τα λεφτα. Αντρικια και ξεκαθαρα πραγματα...Δεν πιστευω οτι το κανουν για λογους εγωϊστικους...Οχι.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τα καλά σας λόγια.
Ο Θεός να μας δίνει δύναμη να συμπαραστεκόμαστε στους αδελφούς μας.
Ιδιαιτέρως σας ευχαριστούμε π.Κ. Την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 10:47,ελπίζω να μην με παρεξήγησες.Εγώ δέν κατηγόρησα τον συγκεκριμένο ιερέα οτι έκανε τον απολογισμό του έργου για εγωιστικούς λόγους, απλώς εξέφρασα την άποψή μου οτι μπορεί, και καλό είναι, μερικές φορές να ανακοινώνουμε τα πεπραγμένα ,αλλά πάντα με πνεύμα ταπείνωσης.Αυτή είναι μια γενική άποψει επι όλων των θεμάτων και νομίζω οτι βρίσκει και εσένα σύμφωνο.Συγνώμη άν κούρασα, αλλά δεν μου αρέσει να αιωρούνται λόγια που προκαλούν διαστρέβλωση των όσων είπα, γιατί αν και δεν ανήκω στην ενορία της Αγ. Βαρβάρας σέβομαι και εκτιμώ τον π.Γερασιμάγγελο.

χ.π