Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ταπείνωση


Άγιος Σιλουανός Αθωνίτης




Πόση χαρά είναι για μας ότι ο Κύριος όχι μόνο συγχωρεί τα αμαρτήματά μας, αλλά και δίνει στην ψυχή την γνώση Του, αρκεί μόνο να ταπεινωθεί. Κι ο τελευταίος φτωχός μπορεί να ταπεινωθεί και να γνωρίσει τον Θεό με το Άγιο Πνεύμα. Δεν χρειάζονται ούτε χρήματα, ούτε τίτλοι για να γνωρίσει κανείς τον Θεό, αλλά μονάχα η ταπείνωση. Ο Κύριος δίνεται δωρεάν , μόνο χάρη στο έλεος Του. Πριν δεν το ήξερα, αλλά τώρα βλέπω καθημερινά κάθε ώρα, κάθε λεπτό ολοφάνερα το έλεος του Θεού. Ο Θεός χαρίζει ειρήνη ακόμη και την ώρα του ύπνου και χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει ειρήνη στην ψυχή.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως δείχνουν τα πράγματα η προσπάθεια αποκαθήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων στην πστρίδα μας αρχίζει. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να αγρυπνούμε. Η Εκκλησία όπως φαίνεται επαγρυπνεί. Και εμείς οι Ορθόδοξοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στο όποιο νεύμα της.

Όμως αδέλφια μου προσέξτε, αγώνα μόνο μέσα από την Εκκλησία. Γιατί υπάρχουν και οι απατεώνες του πνεύματος οι οποίοι θα εκμεταλευτούν την ευκαιρία για να γίνουν ταγοί και στρατηλάτες. Υπάρχουν κάποιοι ιστότοποι οι οποίοι επιγράφονται Ορθόδοξοι μα μόνο Ορθόδοξοι δεν είναι. Ένας απ’ αυτούς είναι και το blog ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ. Πριν από μερικές ημέρες το blog αυτό είχε αναρτήσει παραποιημένη την εικόνα του Χριστού. Τώρα εμφανίζεται πρωταγωνιστής του αγώνα κατά της αποκαθήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων και ιδιαιτέρως του Τιμίου Σταυρού και των Ιερών Εικόνων. Μην ακολουθείτε αυτούς τους απατεώνες του πνεύματος. Έχουμε Εκκλησία και όσα επισήμως η Εκκλησία μας λέγει αυτά ας ακούσουμε!

Για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας και της βλασφημίας αυτού που διαχειρίζεται αυτό το blog, επισκευθείτε το σύνδεσμο:

http://1.bp.blogspot.com/_N-kmuklXf3w/SSc19OhbwpI/AAAAAAAADMI/k_ExDikEm78/s400/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpg

Με αγάπη Χριστού

ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ψάχνω νά βρώ χρόνο γιά προσευχη.Δέν μ απασχολεί η κάθε μπούρδα.