Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Το καρδιογράφημα της νιότης


Με το Άλφα κάνω την Αρχή...με το Ωμέγα κλείνω τα μάτια μου... ξεκινώ να γράφω λόγια με λέξεις, λόγια σε σκέψεις. Νεότητα... Πλάθει την πραγματικότητα μέσα της στους δικούς της ρυθμούς. Και είναι ο παλμός της καρδιάς που δίνει ρυθμό.

Ονειρεύεται και χτίζει. Λαχταρά και ζωγραφίζει. Αναζητεί και γνωρίζει. Αμφισβητεί και γκρεμίζει. Τολμά και δημιουργεί. Δεν αντέχει την αδικία. Δεν συμβιβάζεται με το παρελθόν. Επαναστατεί όταν την περιορίζουν. Αντιδρά όταν απαιτούν να είναι άψογη.

Φιλοτιμείται όταν την αγκαλιάζουν όπως είναι. Εύκολα προσφέρει, πάντα ελπίζει, γρήγορα εμπιστεύεται. Καταθέτει την καρδιά της όταν της το ζητήσουν στη γλώσσα που καταλαβαίνει, αλλά αυτό την κάνει ευάλωτη. Λαχταρά την αλλαγή, κραυγάζει για μεταμόρφωση. Μόνο που ο κόσμος που πλάθει μέσα της διαφέρει από τη σκληρή αλήθεια που την περιβάλλει. Πιότερο κινδυνεύει να αλλοτριωθεί παρά να φθάσει σε μια ιδεατή πραγματικότητα.

Νεότητα. ..Λατρεύει τη μορφή της. Βαδίζει γύρω από τον εαυτό της. Πιστεύει πολύ στο μυαλό της. Δεν δέχεται αλλά διεκδικεί τα θέλω της. Βρίσκεται στα σύννεφα...Βλέπει θαμπές σκιές. Σπαταλά τη δύναμη που έχει σε ανούσια εξωτερικά σχήματα.

Ο πόνος την κάνει να προσγειώνεται. Τα λάθη να μαθητεύει. Και αν τύχει τις στιγμές αυτές να στραφεί στον θεό, νιώθει δυνατή την ανάγκη για ενδοσκόπηση και αυτοκριτική. Κι αυτά τα συναισθήματα, άλλοτε καινούρια, πρωτόγνωρα ή άγνωστα είναι αφετηρία ουσιαστικής ανάπτυξης. Όπως το δέντρο μεγαλώνει όσο οι ρίζες του Βαθαίνουν.

Και όσο περισσότερο γόνιμη είναι αυτή η ενδοσκόπηση, τόσο η νεότητα αποτυπώνει τη μεταμόρφωση του ανθρώπου από ατομική οντότητα σε πρόσωπο που αγαπά. Γιατί συναντά τον προσωπικό θεό, παραδίδεται στα χέρια του και ζει το θαύμα της ζωής στην απόλυτη αλήθεια της.


Χ.Χωραΐτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: