Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ευχή κατά της ΒασκανίαςΚύριε ο Θεός ημών, ο Βασιλεύς των αιώνων, ο παντοκράτωρ και παντοδύναμος, ο ποιών πάντα και μετασκευάζων μόνω τω βούλεσθαι, ο την επταπλάσιον κάμινον και την φλόγα την εν Βαβυλώνι εις δρόσον μεταβαλών και τους αγίους σου τρείς Παίδας σώους διαφυλάξας. ο ιατρός και θεραπευτής των ψυχών ημών, η ασφάλεια των εις σε ελπιζόντων, σου δεόμεθα και σε παρακαλούμεν, απόστησον, φυγάδευσον και απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον και πάσαν επιβουλήν, περιέργειάν τε πονηράν και βλάβην και οφθαλμών βασκανίαν των κακοποιών και πονηρών ανθρώπων από του δούλου σου ( τούδε) και ή υπό ωραιότητος ή ανδρείας ή ευτυχίας ή ζήλου και φθόνου ή βασκανίας συνέβη, αυτός, φιλάνθρωπε Δέσποτα, έκτεινον την κραταίαν σου χείρα και τον βραχίονά σου τον ισχυρόν και ύψιστον και επισκοπών επισκόπησον το πλάσμα σου τούτο και κατάπεμψον αυτώ Άγγελον ειρηνικόν, κραταιόν, ψυχής και σώματος φύλακα, ός επιτιμήσει και απελάσει απ΄αυτού πάσαν πάσαν πονηράν βουλήν, πάσαν φαρμακείαν και βασκανίαν των φθοροποιών και φθονερών ανθρώπων. ίνα υπό σου ο σός ικέτης φρουρούμενος, μετ΄ευχαριστίας ψάλλη σοί. «Κύριος εμοί βοηθός και ου φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι άνθρωπος». και πάλιν. «Ου φοβηθήσομαι κακά, ότι συ μετ΄ εμού ει. ότι συ εί ο Θεός, κραταίωμά μου, ισχυρός εξουσιαστής, άρχων ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος». Ναι, Κύριε ο Θεός ημών, φείσαι του πλάσματός σου και σώσον τον δούλον σου από πάσης βλάβης και επηρείας της εκ βασκανίας γινομένης, και ανώτερον αυτόν παντός κακού διαφύλαξον. πρεσβείαις της υπερευλογημένης, ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, των φωτοειδών Αρχαγγέλων και πάντων σου των Αγίων. Αμήν.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ?
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ?
ΑΜΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ "ΠΙΑΝΕΙ"...
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ...ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι χρειάζεται ο Ιερέας.

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν νομίζω ότι χρειάζεται ο ιερέας. Τι παραπάνω έχει ο Ιερέας από τον κοινό θνητό?
Τίποτα.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

την ιερωσύνη

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ, μπορούν την προσευχή αυτή να τη διαβάζουν λαϊκοί όταν αυτή λόγω συνθηκών δεν μπορεί να διαβαστεί από Ιερέα;

Ανώνυμος είπε...

γιατί διαβάζοντας την προσευχή της βασκανίας δάκρυζα και χασμουρόμουν και στη συνέχεια αισθανθηκα απαλλαγμένη από κάτι απροσδιόριστο που με κατείχε για πολύ καιρό?

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια ειμαι ματιασμενη κανω συνεχια προσευχη και δεν με πιανει τιποτα,ειδικα τωραπου παντρευτικα την ημερα του γαμου ημουν χαλια ενιωθα βασκανια μεγαλη μεσα μου και με ξεματιαζαν και ηθελα να κανω εμμετο οταν ακουγα τα λογια τησ προσευχης τι να κανω φοβαμαι πολυ

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Ν απάτε σε μια εκκλησία να σας διαβάσει ο ιερέας την ευχή, να εξομολογηθείτε καινα μεταλάβετε των Αχράντων μυστηρίων.
Μόνο όποιος έχει μυστηριακή ζωή βρίσκεται μακρία από την επίδραση του διαβόλου.

Ο Θεός μαζί σας!

georgestavroulakis είπε...

η ευχή λέγετε μόνο απο ιερέα παιδιά εκτός αν σου δώσει ευλογία ο πνευματικός μπορούμε να την διαβάζουμε μόνοι μας ή σε άλλους.

blackfairy είπε...

παιδια ολες μα ολες τις προσευχες μπορη να τις διαβαση ενας απλος ανθροπως... και ας μας βοηθιση και ο πατερ σε αυτο... εγω ακολουθω αφτο που μου λεει ο πνευματικος μου πατερας ο θεος δεν βρισκετε σε ανθροπους και σε κτιρια αλλα βρισκετε παντα μεσα μας... συγουρα η ευχη του πατερ η ο αγιασμος η εξομολογιση ειναι μσκραν καλιτερα αλλα αυτο δεν συμενη πως ο θεος δεν μας ακουη διαφορετικα. με λενε Μαρια η μητερα μου ειχαι προβλιμα στην εγγημοσηνη της και με εταξε στην παναγια την φανερομενη και η παναγιτσα με εβλογισε κανοντας μου την τεραστια τιμη να με φερη στην ζωη και στον κωσμο την ημερα της γιωρτης της φανεριμενης... σε ολους εχει δωση την εβλογια του ο θεος στον καθενα με ξεχοριστω τροπο και παντα θα μας ακουη και θα μας καθοδιγη τον καθενα με διαφορετικο τροπο...

Ανώνυμος είπε...

Oxi oles tou exorkismou den mporei o kathenas na th diabasei