Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


 Άγ.Νικόλαος Καβάσιλας

Η εφαρμογή της χριστιανικής αλήθειας δεν είναι έργον που υπερβαίνει τις δυνάμεις του ανθρώπου, αφού αυτός ενισχύεται και από τη χάρη της  θ. χάριτος. Αν ήταν κάτι ανώτερο από τις δυνάμεις μας, οι παραβάτες των χριστιανικών νόμων δεν θα τιμωρούνταν από τον Θεό. Έπειτα δεν υπάρχει χριστιανός που να μην έχει συνείδηση, ότι είναι υποχρεωμένος στη ζωή του  να εκπληρώσει όλα τα χριστιανικά παραγγέλματα.
        Εκείνος που προσέρχεται στον Χριστό έχει τον πόθο να Τον ακολουθήσει σε όλα και ο πόθος γίνεται γι’ αυτόν ιερά υπόσχεση, με την οποία δεσμεύεται πλέον ισόβια. Όλα λοιπόν τα καθήκοντα που απορρέουν από την διδασκαλία του Σωτήρος είναι κοινά για όλους τους πιστούς και κατορθωτά σ’ αυτούς  που επιθυμούν να τα εφαρμόσουν και τόσο αναγκαία, ώστε χωρίς αυτά να είναι αδύνατον να συνδεθεί κανείς με τον Χριστό.
        Ποια ωφέλεια θα έχουμε με το ότι γεννηθήκαμε δια του Χριστού στην πνευματική ζωή, όταν λεγόμαστε παιδιά του Θεού, είμαστε όμως γεμάτοι αμαρτίες ή παρουσιαζόμαστε ως μέλη του Χριστού και στην πραγματικότητα είμαστε νεκρά μέλη;
        Κάτω απ’αυτές τις συνθήκες κινδυνεύουμε να πάθουμε ό,τι και τα κλήματα, τα οποία αποκόπτονται από την αληθινή άμπελο και στο τέλος ξηραίνονται και ρίχνονται στη φωτιά.
  « Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ»

π.Γ.Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: