Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΙΕΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ


   
            Η Ενορία μας στις 13 Οκτωβρίου πραγματοποίησε εκδρομή -προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας. Ένας μεγάλος αριθμός Ενοριτών μας συνοδευόμενος από τον εφημέριο πρωτ. π. Γερασιμάγγελο  Στανίτσα και την πρεσβυτέρα επισκεφθήκαμε την δύο Ιερές Μονές στη νήσο Αίγινα: την Ιερά μονή Αγ. Μηνά, η οποία διαθέτει μία μεγάλη μοναστική αδελφότητα διακρινόμενη για την πνευματικότητα και το γνήσιο ασκητικό ήθος της και την παραδοσιακή φιλοξενία της. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Ιεράς Μονής και η αρχοντάρισσα μοναχή μας αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο την ιστορία της Μονής, και για τους προστάτες αγίους της.
            Στη συνέχεια  με πολλή συγκίνηση και ευλάβεια προσήλθαμε στον ιερό χώρο της Ιεράς μονής του Αγίου Νεκταρίου. Τελέσαμε παράκληση υπέρ υγείας των ευλαβών προσκυνητών ενώπιον των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου. Με πολύ συνοχή καρδίας ασπαστήκαμε τα ιερά Λείψανα και την τίμια κάρα του, ενώ στο τέλος ο ευλαβής εφημέριος μας ανέφερε χαρακτηριστικές σύγχρονες θαυματουργικές ενέργειες του λαοφιλούς αγίου Αγ. Νεκταρίου.
            Ξεναγηθήκαμε στον τάφο του Αγίου καθώς και στο ασκητικό κελί του όπου φυλάσσονται προσωπικά του αντικείμενα.
            Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το νέο περικαλλή Ναό, ο οποίος τώρα βρίσκεται στα φάση της αγιογράφησης.
            Οι εντυπώσεις μας άριστες σε όλα όσα είδαμε και νοιώσαμε και προπαντός ικανοποιημένοι για την ευλογία και χάρη που λάβαμε από τα ευωδιάζοντα ιερά Λείψανα του εν αγίοις πατρός ημών αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
            Αυτά λοιπόν τα σπουδαία πνευματικά αγαθά ας συνοδεύουν όχι μόνον τους ευλαβείς προσκυνητές μας, αλλά και κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που με πίστη επικαλείται τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου.
            Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

            Πρωτ. Γερ. Σταν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημενες προσπαθειες.

Ευχαριστουμε πατερ.