Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

12 Ιουλίου: Κοίμηση γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου



Σαν σήμερα έφυγε από την επίγεια ζωή ο πολύ αγαπητός μας γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης. Στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή λίγα χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε για κάποιο διάστημα ως γέροντας και πνευματικός καθοδηγητής της Μονής, βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.
Ο Γέροντας δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμηση του. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στον Γέροντα και ζητούν τις πρεσβείες του, επειδή πιστεύουν στην αγιότητά του. Ο τάφος του έγινε πανορθόδοξο προσκύνημα. Έχει πολλή ευλογία και χάρι. Συγκεντρώνει τους πονεμένους και παρηγορεί τους θλιμμένους. Θεραπεύονται ασθενείς και γίνονται πολλά θαύματα. Και το Κελλάκι του στο Άγιον Όρος έγινε επίσης προσκύνημα. Καθημερινά περνούν επισκέπτες που είχαν γνωρίσει τον Γέροντα και ευεργετήθηκαν, για να τον ευχαριστήσουν ή άλλοι για να δουν που ζούσε...
Τα θαυμαστά γεγονότα που κάνουν οι Άγιοι, εμφανίσεις και θεραπείες, τα βλέπουμε και στον Γέροντα και μετά την κοίμησή του. Ιδιαιτέρως θεραπεύει καρκινοπαθείς και δαιμονισμένους. Εμφανίζεται και σώζει πολλούς από τροχαία δυστυχήματα. Πολλοί ασθενείς τον είδαν μέσα στα Νοσοκομεία. Διάφορα προσωπικά του αντικείμενα θαυματουργούν και εκπέμπουν άρρητη ευωδία.
Το βράδυ της 11ης προς 12 Ιουλίου τελείται μεγάλη αγρυπνία που κρατά μέχρι τις πρωινές ώρες και πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά να προσκυνήσει τον τάφο του σεπτού γέροντα και να ακουμπήσει σ'αυτόν τον πόνο του ή τη χαρά του.
Η χάρη του Θεού, η ευλογία του αγιασμένου αδιαμφισβήτητα γέροντα σε συνεργασία με την πίστη των ανθρώπων γίνονται πολλά θάυματα.
Την ευχή του να έχουμε και η δυνατή παρρησία του στο Θεό να μας κρατά κοντά Του!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: