Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Προσκύνημα στην Ι.Μ.Μαρίτσης



Η ΣΥΝΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΜΑΡΙΤΣΗΣ




          Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως- η Σύναξη Γυναικών του Ι. Ναού μας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη το απόγευμα της Κυριακής στην Ι. Μονή Μαρίτσης με σκοπό την τέλεση του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού.
          Παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, όμως αληθινά ανοιξιάτικες, φθάσαμε στην Ι. Μονή όπου μας ανέμεναν η Γερόντισσα και η μικρά μοναστική συνοδεία της με πολλή χαρά και εγκαρδιότητα για την τέλεση της Ι. Ακολουθίας του Εσπερινού.
          Τον εκκλησιαστικό γυναικείο όμιλο  συνόδευε,  εκτός από την  πρεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα η οποία είναι και η υπεύθυνη της Σύναξης, ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, ο οποίος τέλεσε τον Εσπερινό και στο τέλος της Ι. Ακολουθίας ομίλησε για την έννοια της αυταπάρνησης και της άρσης του Σταυρού.
          Μετά το πέρας του Εσπερινού στο ταπεινό και απέρριτο καθολικό της Ι. Μονής οι αδελφές με πνεύμα χριστιανικής αδελφικής αγάπης και καλοσύνης μας δεξιώθηκαν στο αρχονταρίκι προσφέροντάς μας ένα όμορφο νηστίσιμο απογευματινό που συμπλήρωσε την ομορφιά της φιλοξενίας. Η εξαιρετική μοναστηριακή ατμόσφαιρα που ζήσαμε ζέστανε τις καρδιές μας και μας δυνάμωσε να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία προς την Μ. Εβδομάδα και το Άγ. Πάσχα. Τις ευχαριστούμε πολύ!
          Οι Ι. Μονές της ορθοδοξίας είναι αληθινά φυτώρια πνευματικής αναψυχής  που προσφέρουν στους ευλαβείς προσκυνητές και επισκέπτες το άρωμα της ασκητικής και νηπτικής ζωής, το πνεύμα της νήψης και της εγρήγορσης  που δυστυχώς έχουμε στερηθεί λόγω της εμπλοκής μας στους κοσμικούς περισπασμούς.
         
          π. γερ. σταν.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι υπόδειγμα ενορίας.

Ζωντανής.

Εύγε Πατέρες.

συγχαρητήρια και στην πεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα που οργανώνει τις εκδρομές και τόσες άλλες ιεραποστολικές κινήσεις.

Εύγε πρεσβυτέρα μου.