Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

40νθημερο Μνημόσυνο πρώην Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου


Ετελέσθη χθές στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών 40νθήμερο μνημόσυνο υπέρ του πρώην Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου.
Λίγοι πιστοί παρευρέθηκαν στον Ι.Ναό να προσευχηθούν για την ψυχή του, αν και ως Μητροπολίτης είχε βοηθήσει και συμπαρασταθεί σε πολλούς ποικιλοτρόπως.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Πατρών κ.Χρυσόστομος, Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος, Καισαριανής κ.Δανιήλ, Γλυφάδος κ.Παύλος, Ζακύνθου κ.Χρυσόστομος, Σύρου κ.Δωρόθεος, Ζιχνών κ.Ιερόθεος και λίγοι ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του κυρού Νικοδήμου και ας την κατατάξει μετά δικαίων , εμάς δε ας μας ελεήσει και σώσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

100 άνθρωποι όλοι και όλοι....
Γρήγορα ξεχναμε...Δυστυχώς....

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ καταλείπει φήμη μεγάλου εκκλησιαστικού ανδρός, ως εκ του πολυκάρπου και καλλικάρπου εκκλησιαστικού του έργου στην Πάτρα αλλά και εις Νέα Ζίχνη. Ήταν ένας ευλαβής Αρχιερέας που πέρασε και έζησε ανάμεσά μας, που μας θέρμανε με την φλόγα της καρδιάς του, και μας ανέβασε ψηλά με το παράδειγμα της αρχιερατικής του ζωής και διακονίας, η οποία ήταν γεμάτη από απαστράπτουσα εσωτερική καθαρότητα και αγιότητα, από αγάπη ανυπόκριτη, από ταπείνωση ανεπιτήδευτη. Είχε μεγαλοπρέπεια στην εμφάνιση αλλά απλότητα και μέτρο στην αναστροφή μαζί του.
Οι Θείες Λειτουργίες του, αληθινές μυσταγωγίες, τα κηρύγματά του πνευματικά και κατοχυρωμένα αγιογραφικά μέσα από την φλόγα της καρδιάς του. Η φωνή του δώρο του Θεού που σε ανέβαζε στον ουρανό.
Ο Μητροπολίτης Νικόδημος σε δίδασκε τα πρέποντα και τα ωφέλιμα με τον λόγο, με το παράδειγμα και, κάποτε με την σιωπή του, την τόσο εύγλωττη όμως.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του, και οι άγιες ευχές του ας μας συνοδεύουν.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος