Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Πλήθος κόσμου από το μεσημέρι, οπότε και η Ιερά Εικόνα της Αγίας Μεγαλαμάρτυρος Βαρβάρας ετέθη εκτός του Ι.Ναού για προσκύνηση, ήλθε με ευλάβεια στον Ναό να ανάψει ένα κεράκι, να κάνει μια σύντομη προσευχή και να ζητήσει την βοήθεια της Αγ.Βαρβάρας.

Κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ο Μητοπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο της Αγ.Βαρβάρας. Τόνισε την σκληρότητα και την αγριότητα του πατέρα της Αγίας, ο οποίος τελικώς δεν αγάπησε πραγματικά ποτέ το παιδί του και έτσι έχασε την ευκαιρία να αγιάσει. Τον χαρακτήρισε κακό παράδειγμα προς αποφυγήν και υπογράμμισε ιδιαιτέρως οτι οι γονείς δεν πρέπει να παρέχουν τα πάντα στα παιδιά τους έτοιμα, αλλά θα πρέπει να τα ωθούν στην προσωπική προσπάθεια. Η Αγ.Βαρβάρα θυσίασε τον επίγειο πατέρα της για να έλθει πιο κοντά στον ουράνιο Πατέρα.

Στον εσπερινό έλαβαν μέρος οι ιερείς : Αρχμ.Χρύσανθος Στελάτος, Αρχμ.Τιμ.Παπασταύρου, Αρχμ.Αμβρ.Γκουρβέλος, Πρωτ.Γερ.Στανίτσας, Πρωτ.Κων.Γκοτσόπουλος, Πρωτ.Ι.Τακτικός, Πρωτ.Κ.Χριστοδουλόπουλος, π.Ν.Γαλάνης, π.Θ.Κωτσόπουλος, π.Πανόπουλος, π.Αιμ.Τσικνής, π.Κ.Αθανασόπουλος, π.Μιλτιάδης Σχοινάς, δ. Σερ.Αργυρόπουλος, δ.Γερ.Παρακεντές.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του Ι.Ναού π.Κων. Χριστοδουλόπουλο. ΆΞΙΟΣ!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ακολουθία :
















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα άξιος να είνια ο καινούργιος Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσατντίνος Χριστοδουλόπουλος...
Στην αγ.Βαρβάρα είναι γνωστό πως όλοι οι ιερείς οι ιεροψάλτες οι επίτροποι το βοηθητικο προσωπικό είναι στενά συνδεδεμένοι...Συνεργάζονται άριστα...
Είναι υπόδειγμα ενορίας...
Να ζήσει ο π. Κωνσατντίνος!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά,η Αγία Βαρβάρα βοήθεια.Και του χρόνου να ' μαστε καλά.Πολύς κόσμος συμμετείχε.Αυτό είναι καλό.Μπράβο.Άξιος ο π. Κωνσταντίνος.Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΕΤΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΨΕΛΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΨΑΛΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ