Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ.Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες η φήμη περί δήθεν θαυμαστής εμφανίσεως του Γέροντος Παϊσίου σε τρεις αγιορείτες μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγ. Παντελεήμονος Αγ. Όρους και μάλιστα φέρεται ο Γέροντας να προειδοποίησε αυτούς για επικείμενο πόλεμο, συμβουλεύοντάς τους να λάβουν μεγάλες προμήθειες. Η φήμη αυτή φιλοξενήθηκε μάλιστα και σε δελτίο ειδήσεων αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Πρόκειται περί ανυπόστατης και ψευδούς φήμης που διαψεύδεται και από επίσημες πηγές του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, η οποία και έχει την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για το έτος που διανύουμε. Έχει μάλιστα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι "Ούτε  η Ιερά Επιστασία, ούτε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχουν λάβει γνώσιν τέτοιου γεγονότος".

Συμπληρώνοντας να επισημάνουμε, ότι  οι προσωπικές μαρτυρίες για τον γέροντα Παΐσιο και τα θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν  είναι πάντοτε  επώνυμες, πόσον μάλλον όταν πρόκειται για ένα θέμα μείζονος ενδιαφέροντος.

Ανακυκλώνοντας και διασπείροντας τέτοιες ανυπόστατες φήμες συμβάλλουμε στην πρόκληση πανικού, στην κερδοσκοπία και στην ακύρωση των αληθινών συμβουλών και προρρήσεων του Γέροντος Παϊσίου, που τόσο ανάγκη τις έχουμε αυτές τις ημέρες.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δυστυχώς!

Ορισμένοι ούτε τον π. Παίσιο δεν σέβονται και διασπείρουν τέτοιοες ανοησίες ή και κακοήθειες.