Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Γενικό Προσκλητήριο Αγάπης


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Πάτρα, 11 Απριλίου 2013




        ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ                                   


                                   
 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ

            Αγαπητοί,

            Πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζονται σκληρά και υποφέρουν από φτώχεια, ανεργία, αρρώστιες, οικονομικές αποτυχίες κ. α. που δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας.
      Ιδιαίτερα σήμερα η μεγάλη κρίση που συγκλονίζει την πατρίδα μας έχει αυξήσει απελπιστικά το πρόβλημα και όλοι μας ζούμε το δράμα των αδελφών μας.
            Πώς μπορούμε ν’ αντιδράσουμε σ’ αυτή την κρίση;
           Με την ΑΓΑΠΗ μας. Τη ζωντανή και έμπρακτη αγάπη μας. Αυτό το δρόμο μας έδειξε ο Χριστός: την αγάπη μας προς κάθε άνθρωπο αδιάκριτα. Αυτό το δρόμο ζητάει ν’ ακολουθήσουμε κι εμείς.
            Η Εκκλησία μας από τα πρώτα χρόνια μέχρι σήμερα διδάσκει και προτρέπει τους χριστιανούς σε έργα φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης.
            Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας ειδικότερα προσφέρει, ως γνωστόν, σημαντική βοήθεια σε απόρους, ανέργους, πολυτέκνους, ασθενείς, εμπερίστατους κ.α. σε χρηματικά βοηθήματα, φαγητό, τρόφιμα, φάρμακα, ΔΕΚΟ κ.α.
            Σήμερα τα πράγματα είναι πιο τραγικά. Η φτώχεια πλεονάζει, οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιασθεί και ζούμε μία εικόνα ομαδικής δυστυχίας. Τώρα πρέπει να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα της αγάπης και της αλληλεγγύης σ’ ένα ιερό προσκλητήριο αγάπης.
            Για το σκοπό αυτό είναι ανάγκη:
1.      Να συνεχίσουμε το ευλογημένο έργο της προσφοράς  σε χρήματα και τρόφιμα.
2.      Να πάρουμε απόφαση να προσφέρουμε  έ ν α  π ι ά το  φαγητό το τουλάχιστον το μήνα για τους πεινώντας. Το 2012 η Ενορία μας πρόσφερε 4.600 μερίδες φαγητό.
3.      Πολύ θα βοηθούσε αν μπορούσαμε να εγγραφούμε συνδρομητές  κατά μήνα στο Φιλ. Ταμείο της Ενορίας για καλύτερο προγραμματισμό.
Τέλος ευχαριστούμε όλους, ιδιαίτερα  τους συνδρομητές μας, που συνεχώς προσφέρουν τον οβολό τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας.
            Πιστεύουμε και ελπίζουμε, ότι το επιτελούμενο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας  θα εκτιμηθεί και θα σας παρακινήσει να γίνεται κι εσείς συνεργάτες στο έργο της αγάπης, για να επουλώσουμε περισσότερες πληγές με την ευθύνη του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας μας.

            Με πολλές ευχές και ευλογίες για κάθε καλό στη ζωή σας

Ο Πρόεδρος
Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας
Και τα μέλη του Φιλ. Ταμείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: