Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Χριστιανική Φιλανθρωπία και κρίση



ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

         

                   Χριστός Ανέστη!

          Οι άγιες ημέρες του Πάσχα προσκαλούν και προκαλούν τους ορθοδόξους πιστούς να προσεγγίσουν με πνεύμα αγάπης και συμπάθειας τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας που μαστίζονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
        Βέβαια κανείς δεν έμεινε αλώβητος από την αφαίμαξη των εισοδημάτων του, αλλ’ αυτό δεν εμπόδισε τους φιλάδελφους πιστούς να εκφράσουν τα αισθήματα της αγάπης τους όταν προσκλήθηκαν από την ενοριακή πρόνοια να προετοιμάσουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες εβδομήκοντα οικογενειών. Οι προσφορές τους ήταν συγκινητικές από τρόφιμα μέχρι χρήματα για την αγορά κρέατος, και άλλων αγαθών για την επάρκεια του πασχαλινού γεύματος.
          Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το παράδοξο: παρά την οικονομική κρίση, οι καρδιές των ανθρώπων δεν παγώνουν, δεν αδιαφορούν, αλλ’ απεναντίας γίνονται περισσότερο ευαίσθητες και μοιράζονται το λίγο δικό τους με τον διπλανό τους, για να νοιώσουν κι αυτοί τη χαρά της Λαμπρής.
      Ως πρόεδρος και υπεύθυνος της ενοριακής πρόνοιας θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις αγαπητές κυρίες του Φιλοπτώχου οι οποίες για πολλά χρόνια τώρα εργάζονται ανιδιοτελώς στον ευαίσθητο αυτό τομέα της αγάπης και της φιλανθρωπίας, καθώς και όλες τις κυρίες που συμμετέχουν στα συνεργεία  των εράνων της αγάπης.
Επίσης σε όσους πρόσφεραν από το υστέρημα τους και εμπλούτισαν με την προσφορά τους την φιλανθρωπία των ημερών, αλλά και σε όσους συνέβαλλαν ουσιαστικά για την αγορά του κρέατος (250 κ.) κ α. αγαθών.
Τέλος η βοήθεια των εθελοντών ενοριτών συνέβαλλε στην άρτια προετοιμασία και διεκπεραίωση της διανομής των προσφερομένων αγαθών προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Τελικά αν κρίνουμε από την όλη προσφορά προς τον συνάνθρωπο, όχι μόνο στην ενορία μας, αλλά και στις άλλες ενορίες της πόλης μας, διαπιστώνουμε, ότι  όταν οι καρδιές είναι πληρωμένες από χριστιανική αγάπη, η κρίση πηγαίνει παραπέρα.
Αυτός είναι ο Ορθόδοξος χριστιανός Έλληνας!

                  
Με αναστάσιμες ευχές και ευχαριστίες

Ο πρόεδρος του Φ. Τ.
Πρωτ. Γερ. Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: