Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Χειροτονία νέου κληρικού στην Ι. Μητρόπολη Πατρών  Στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα των σεπτών ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, στη Ιερά Μονή Γηροκομείου πραγματοποιήθηκε η εις διάκονο χειροτονία του κ. Νικολάου Μεσσαλά, συνταξιούχου πλέον θεολόγου του πειραματικού γυμνασίου Πατρών.
            Είναι αλήθεια ότι η απόφαση του Νικόλαου να ενταχθεί στις τάξεις του ι. Κλήρου και να υπηρετήσει την τοπική μας Εκκλησία μάς εντυπωσίασε και μας χαροποίησε. Και τούτο γιατί στην Εκκλησιά μας εισήλθε ένας άξιος και καταξιωμένος θεολόγος στη συνείδηση των πιστών, θερμουργός εργάτης με  ένθεο ζήλο, με βίο ανεπίληπτο και ακατεύναστη διαγωγή και σωστός οικογενειάρχης. Στην δε εκπαίδευση που υπηρέτησε άφησε εξαιρετική παρουσία καλοσυνάτου συναδέλφου, αγαπητού και ιεραποστολικού εκπαιδευτικού, τύπος υπογραμμός σε συναδέλφους και μαθητές.
            Προσωπικά θέλω ν’ απευθύνω στον αγαπητό πρώην συνάδελφο για πολλά χρόνια στο ίδιο σχολείο και τώρα συμπρεσβύτερο στο χώρο της Εκκλησίας Νικόλαο το «άξιος», να έχει τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό στο εκκλησιαστικό έργου που θα του αναθέσει η Εκκλησία και να γίνει «τύπος των πιστών εν πάσι».
            Σε ασπάζομαι με την ίδια συγκίνηση της ιεράς ώρας της χειροτονίας  σου.

Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας 
Πηγή: http://www.i-m-patron.gr/ και http://anastasiosk.blogspot.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μήπως εννοείτε ακατάγνωστο διαγωγή;

Ανώνυμος είπε...

Άξιος πραγματικά.
Τον θυμάμαι στο σχολείο, παρόλο που δεν τον είχα καθηγητή μου είχε κάνει εντύπωση η καλοσύνη του.
Αξιος να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα αξιος να είναι.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Σεβαστέ μου π. Γερασιμάγγελε,
Σᾶς εὐχαριστῶ πολύ γιά τά καλά σας λόγια καί γιά τίς εὐχές σας.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
π. Νικόλαος Μεσσαλᾶς