Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Τι είναι η νέα εποχή



Όλες οι αποκρυφιστικές τάσεις  περιλαμβάνονται και κινούνται στον πνευματικό χώρο της λεγόμενης “Νέας Εποχής του Υδροχόου”.

          Πρόκειται για μια παλιά σκέψη που συναντάται σε εξωχριστιανικές θρησκείες. Σύμφωνα με αυτήν, η ανθρωπότητα περνάει από συνεχή εναλλαγή ορισμένων εποχών και δεν ακολουθεί οριζόντια ευθύγραμμη τροχιά, όπως είναι η ορθόδοξη θεώρηση. Αυτή η τροχιά είναι κυκλική, καλείται “Ζωδιακός Κύκλος” και διαιρείται σε δώδεκα “ζώδια”. Για να περάσει το ηλιακό σύστημα ένα από αυτά τα ζώδια, χρειάζεται κάτι παραπάνω από 2100 χρόνια. Αυτός ο χρόνος είναι η μέτρηση μιας Εποχής. Η κίνηση από ζώδιο σε ζώδιο γίνεται αντίστροφα. Έτσι και οι “ζωδιακοί μήνες” διαδέχονται ο ένας τον άλλο “προς τα πίσω”.

          Οι άνθρωποι της “Νέας Εποχής” ισχυρίζονται πως κατά την εποχή του Υδροχόου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο ήλιος μπήκε στο ζώδιο των ιχθύων και η “Εποχή των Ιχθύων” άρχισε. Ήταν η εποχή που έζησε ο Χριστός, η εποχή του Χριστιανισμού. Η εποχή αυτή λογίζεται από τους οπαδούς της “Νέας Εποχής” ως εποχή περιορισμού και στενότητας. Σ’ αυτήν κυριαρχούσαν οι εντολές, ο έλεγχος των ιερέων, η δίωξη των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, η εποχή των πολέμων, της αποικιοκρατίας, της καταστροφής της φύσης. Αυτή, λοιπόν,  η εποχή τελειώνει και αρχίζει μια Νέα Εποχή, αυτή “του Υδροχόου”!

          Με τ δεδομένα αυτά, λοιπόν,  σύμφωνα με την αποκρυφιστική αντίληψη, “οι ειδικοί επιστήμονες” που διαχειρίζονται την “απόκρυφη επιστήμη” και κατέχουν την “άμεση γνώση”, θέτουν ως στόχο να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για την νέα κατάσταση. Και, γι’ αυτό τον λόγο, απαιτούν απόλυτη υποταγή από τους οπαδούς -μαθητές τους, υποστηρίζοντας ότι αντλούν την αυθεντία τους από υπερβατικό επίπεδο ή και από την ταύτισή τους  με την θεϊκή πραγματικότητα.

          Όμοιες τάσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό είναι πολλές, με διαφορετικά ονόματα, συγκλίνουν όμως στον ίδιο σκοπό: Να αλλοιώσουν το ορθόδοξο φρόνημα και να καταργήσουν την ελευθερία του προσώπου. Π.χ. Εσωτερισμός- Σαμανισμός- Γκουρουϊσμός- Αστρολογία- Αριθμολογία-Πνευματισμός- Νέο σατανισμός- Μαγεία κ. α. Γίνεται φανερό πως όλα αυτά που η “Νέα Εποχή”- και όλες οι ομάδες που κινούνται στον “πνευματικό” της χώρο, και πιστεύουν σε “κύκλους” εναλλασσομένων εποχών- είναι ασυμβίβαστα με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Η γνώση του Θεού και η σωτηρία του ανθρώπου δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης προσπάθειας και ανελεύθερης υποταγής σε αυθεντίες αλλά δώρο του Θεού. Η σωτηρία του ανθρώπου συντελέστηκε εν Χριστώ και θα γίνει κτήμα του ανθρώπου η εν

Χριστώ αφθαρσία και αθανασία, κατά τη Β’ Παρουσία, η οποία θα σημάνει και το τέλος της ιστορίας.



          “ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ”, τ. 453-454

Δεν υπάρχουν σχόλια: