Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Σεβασμός στους Νεκρούς έστω και αν ανήκουν στους εχθρούς μας


Με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εκφράζει την αντίθεσή της προς την προωθούμενη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα τόσο στο περιεχόμενο των προτεινόμενων μεταβολών, όσο και στη διαδικασία ψήφισης του νέου Π. Κ. , ως ενιαίου και όχι ψήφιση κατ’ άρθρο.
          Συγκεκριμένα η Ιερά Κοινότητα  διαφωνεί με την κατάργηση των άρθρων 198, 199 και 201 “τα αναφερόμενα στην κακόβουλον βλασφημίαν, την  καθύβρισιν θρησκευμάτων και την περιύβρισιν νεκρών, αντιστοίχως και σημειώνει στην επιστολή της ότι:
          Η αποποινικοποίηση της βλασφημίας, της καθύβρισης θρησκεύματος και της περιύβρισις νεκρού θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική ζωή και στις  σχέσεις των ανθρώπων, που μπορεί να προκαλέσουν την απευκταία χρήση αυτοδικίας, αφού δεν θα υφίσταται δυνατότητα να τιμωρηθεί δια του νόμου ο βλάσφημος, ο υβριστής των θείων και ο ασεβής προς τους νεκρούς.
          Η Ορθόδοξος Παράδοση του έθνους μας επιτάσσει το σεβασμό του νεκρού ανθρωπίνου σώματος, έστω και αν ανήκει στους εχθρούς της Πατρίδας μας.
          Μήπως τελικώς επιδιώκεται η αποξήλωση των διαχρονικών αξιών του λαού μας;
          Τέλος η αγιορείτικη Κοινότητα ζητεί, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να διατηρήσει την ισχύ των εν λόγω άρθρων ως έχουν σήμερα, η τουλάχιστον η διαδικασία ψήφισης, στη Βουλή, του νέου Π. Κ. Να γίνει κατ’ άρθρο, ώστε ο κάθε βουλευτής να εκφράσει τη βούλησή του, για όλες τις προτεινόμενες μεταβολές.
          Ουσιαστική και ορθή η παρέμβαση του Αγίου Όρους. Οι έχοντες ώτα ακούειν ακουέτωσαν.
          ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: