Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ


Η προνοιακή διακονία της ενορίας μας κατά την περίοδο του Αγίου Πάσχα

          Η ενορία μας κατά την περίοδο του Πάσχα για άλλη μια φορά κινητοποιήθηκε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες πολλών εμπερίστατων οικογενειών.
          Ανταποκρινόμενη στο προσκλητήριο της αγάπης απευθύνθηκε στους στους ευσεβείς ενορίτες μας και τους προσκάλεσε να προσφέρουν  και να συνδράμουν κατά δύναμη από υστέρημα της αγάπης τους προκειμένου και οι άποροι συνάνθρωποί μας μαζί με τη χαρά της Αναστάσεως ν’ απολαύσουν και τη μετοχή του στα υλικά αγαθά το οποία δικαιούνται ν’ απολαμβάνει κάθε άνθρωπος.
          Είναι αλήθεια, ότι η προσφορά τους μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, δεδομένης  της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τον κόσμο σήμερα. Παρ’ όλα αυτά η αγαπώσα καρδία τους ξεχείλισε από ευσπλαχνία και χριστιανική αγάπη κατά τρόπο εντυπωσιακό.
          Ειδικότερα: διανεμήθηκαν εβδομήντα δέματα κατ’ οίκον από τα συνεργεία Αγάπης, τα οποία περιείχαν κρέας(αρνί), τυρί, τσουρέκι, λάδι, χρηματικό ποσόν και ποσότητα τροφίμων.
          Αυτή η όμορφη συνεργασία και προσφορά μας ενθουσιάζει και μας εμπνέει να συνεχίσουμε αυτό τον ωραίο αγώνα της προσφοράς όχι μόνο στην περίοδο των μεγάλων εορτών, αλλά σε συνεχή βάση καλύπτοντας ποικίλες άλλες ανάγκες των φτωχών ενοριτών μας.
          Εμείς ως ενοριακή πρόνοια Αγάπης θέλουμε να εκφράσουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας προς όλους εκείνους οι οποίοι πρόσφεραν την αγάπη τους για να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το θεάρεστο έργο και να ευχηθούμε υγεία, ευλογία και κάθε καλό. Κι ακόμη το παράδειγμά τους να βρει μιμητές καλών έργων, ώστε τα έργα της αγάπης να αυξάνεται ημέρα καθ’ ημέραν δίνοντας μαρτυρία χριστιανικού και θυσιαστικού ήθους στον σημερινό κόσμο που υποφέρει από εσωστρέφεια και ατομοκεντρισμό και να δοξάζεται το Όνομα  του Θεού.
          Χριστός Ανέστη!
                            Για το ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
                                                                  Ο πρόεδρος                         
                                      Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: