Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Το είδαμε και αυτό: Οι Ιάπωνες δεν θέλουν άδεια γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν μακριά από το γραφείο


Σας έχει συμβεί να είστε στο γραφείο, να είναι Απρίλιος (καλή ώρα) και να βλέπετε ταξιδιωτικές προσφορές για την περίοδο των καλοκαιρινών σας διακοπών; Στην Ιαπωνία, μάλλον, συμβαίνει το εντελώς αντίστροφο.

Σύμφωνα με έρευνα, οι Ιάπωνες εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι με τις περισσότερες ημέρες άδειας που δικαιούνται βάσει νόμου, επειδή δεν ξέρουν πως να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο μακριά από τη δουλειά τους.


Για την ακρίβεια, το 45% των Ιαπώνων δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» με την παράταση των αργιών της παραδοσιακής «Χρυσής Εβδομάδας», που αυτήν την χρονιά θα αρχίσει στις 27 Απριλίου και θα παραταθεί μέχρι τις 6 Μαΐου και μόνο το 35% είναι «ικανοποιημένοι» από αυτήν τη παρατεταμένη εορταστική αργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi.

Την έρευνα επιβεβαιώνει κι ένας εργαζόμενος, ο Σεΐσου Σάτο «Ομολογώ ότι με αυτές τις 10 ημέρες διακοπών σερί, δεν πολυξέρω τι θα κάνω τον ελεύθερο χρόνο μου», λέει ο Σάτο, 31 ετών, εργαζόμενος στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Τόκιο.

Εξάλλου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τις 18 ημέρες διακοπών που δίνονται κατά μέσο όρο ετησίως στους μισθωτούς, χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι εννέα. Μάλιστα, σχεδόν το 60% νιώθει ενοχή που αναγκάζεται να πάρει άδεια και να πληρωθεί για αυτό.

Οι Ιάπωνες εργαζόμενοι παίρνουν την μικρότερη άδεια, συγκριτικά με άλλες 19 χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Expedia Japan.

Μήπως χαλάνε την πιάτσα;

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: