Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Πατρινό Καρναβάλι για πάντα ! Νο.5

Οι αμβλώσεις


«Οι αμβλώσεις το πρώτο δεκαήμερο της Σαρακοστής αυξάνονται μέχχρι και 15% στην Πάτρα» αποκαλύπτει στον «Αδέσμευτο Τύπο» ο γνωστός γυναικολόγος - μαιευτήρας Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος.


Όπως εξηγεί «κάθε μήνα στην Πάτρα γίνονται πάνω από 350 εκτρώσεις ενώ λίγες μέρες μετά την καρναβαλική περίοδο, αυξάνονται κατά 15%. Την ίδια στιγμή, το αλκοόλ ρέει άφθονο και πωλείται ανεξέλεγκτα σε κάθε γωνιά της πόλης και ενώ επικρατεί ασυδοσία, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς».


Όπως συμπληρώνει ο κ. Βασιλόπουλος «δεν υπάρχει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του καρναβαλικού θεσμού, δεν κυκλοφορεί κανένα ενημερωτικό φυλλάδιο που να αναφέρει τους κινδύνους που παραμονεύουν και κατ' επέκταση οι ανήλικες δεν προφυλάσσονται κατάλληλα, Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τη μετέπειτα πορεία της ζωής τους καθώς μια έκτρωση είναι αρκετές φορές μια πολύ τραυματική εμπειρία για τον γυναικείο οργανισμό, ανεξάρτητα από την πίστη ή την ιδεολογία περί αμβλώσεων».


Ποτα...μπόμπες


Κατάμεστα σοκάκια από σερπαντίνες, μάσκες και εύθυμη διάθεση. Και κάτω από τα μεγαλειώδη πυροτεχνήματα του Καρναβαλιού, μικροπωλητές περιμένουν καρτερικά... Περιμένουν μετά βαΐων και κλάδων τα ανυποψίαστα θύματα τους, νέους και νέες, για να τους κεράσουν ποτά...φαρμάκι! «Η νοθεία των ποτών είναι γνωστό φαινόμενο την περίοδο του Καρναβαλιού» τονίζει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της Πάτρας, Χρήστος Σμύρνης. «Οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς στις καταχρήσεις καθότι ανενημέρωτοι, δεν ξέρουν ποτέ ξεπερνούν τα όρια τους. Ένα παιδί 16 ετών δεν έχει την οικονομική άνεση να αγοράσει ένα ακριβό ποτό, άρα καταφεύγει άθελα του στα νοθευμένα τα οποία είναι και πολύ πιο φθηνά και δεν χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας», επισημαίνει ο κ. Χρ. Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: