Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Φίλος του ιστολογίου μάς έστειλε το ακόλουθο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο "Το Ζωντανό Ιστολόγιο" (http://istologio.org/) προν συμπλήρωση των όσων έγραψε ο κ.Νίκος Βοϊνέσκος στο άρθρο του "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ!". Το παραθέτουμε :


Αναδημοσιεύουμε μια διαφορετική είδηση από την Ρωσία που πληροφορηθήκαμε στη σημερινή (18/2/2009) πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Πειραϊκή Εκκλησία.


Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μόσχα, 5 Φεβρουαρίου 2007, Interfax.

θεοφάνεια, αγιασμός νερών, theophany, great blessing of water

Όλα τα νερά, συμπεριλαμβανομένων αυτών του συστήματος τροφοδοσίας νερού, άλλαξαν τις φυσικές τους ιδιότητες την ημέρα των Θεοφανείων και την παραμονή, ανακάλυψαν πριν μερικές ημέρες, φυσικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Sysin της Ανθρώπινης Οικολογίας και Υγιεινής του Περιβάλλοντος, της Ρωσικής Ακαδημίας των Ιατρικών Επιστημών (Russian Academy of Medical Sciences). Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου καθημερινά εξέταζαν τις ιδιότητες και την ποιότητα του συνήθους νερού από το σωλήνα του δικτύου, μετρώντας την ποσότητα των ριζών ιόντων μέσα σ’ αυτό. Από τις 17 Ιανουαρίου (προπαραμονή των Θεοφανείων) το επίπεδο των ιόντων άρχισε να ανεβαίνει, και το νερό άρχισε να «μαλακώνει». Το επίπεδο του pH του νερού, ανέβαινε επίσης, κάνοντάς το λιγότερο όξινο, ανέφερε τη Δευτέρα η ημερήσια “Moskovsky Komsomolets”.

Όπως ανέμεναν, η μέγιστη δραστηριότητα έφτασε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου (παραμονή, και αγρυπνία των Θεοφανείων). Η υψηλή συγκέντρωση ιόντων έκανε την ηλεκτραγωγιμότητα του νερού ισοδύναμη με αυτήν από τεχνητό καταλύτη (ηλεκτρικά κεκορεσμένο νερό).

Η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα άρχισε να πέφτει μετά το πρωί της 19 ης Ιανουαρίου και έφτασε στα κανονικά της επίπεδα κατά τις 20 Ιανουαρίου. Η αιτία για την γρήγορη άνοδο της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του νερού την ημέρα των Θεοφανείων ήταν μία μεγάλη συγκέντρωση ιόντων στη λιθόσφαιρα της Γης, η οποία είναι ένα αληθινό ρεζερβουάρ ηλεκτρονίων, που μεταφέρει τα περισσότερα από αυτά στο νερό. Αυτά είπε ο δρ. Anatoly Stekhin, ένας πεπειραμένος ερευνητής. Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν το επίπεδο (ποιότητας) της δομής του νερού των Θεοφανείων, παγώνοντας για το σκοπό αυτό νερό από τον αγωγό ύδρευσης, από τον ποταμό Moskva, και από ένα πηγάδι εκκλησίας.

Ακόμη και το νερό από το σύστημα τροφοδοσίας, το νερό της βρύσης, το οποίο συνήθως απέχει πολύ από του να είναι ιδανικό, φαινόταν αρμονικό στο μικροσκόπιο όταν το παγώσαμε είπε ο Stekhin.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ ότι φαίνεται οι άγιοι των ημερών μας (Παΐσιος, Πορφύριος κ.λ.π.) που έλεγαν μαζί με το Δαυίδ και τους άλλους προφήτες και δικαίους της Π.Διαθήκης ότι η φύση αινεί τον Θεό, είναι αλήθεια!
Σε μια από τις ομιλίες του ο γ. Ευφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές (πρώην Φιλοθεΐτης) αναφέρει ένα περιστατικό που είχε συμβεί παλαιότερα στο Άγιο Όρος: Ένας γέροντας τη μέρα του καθαγιασμού των υδάτων κάθε χρόνο έστελνε τον υποτακτικό του κάτω στη θάλασσα και έπαιρνε νερό από τη θάλασσα για να ζυμώσει πρόσφορο το οποίο μάλιστα όταν το δοκίμασε ο εν λόγω υποτακτικός είδε ότι ήταν γλυκό! Προσωπικά (μια και όταν αποκάλυψε το περιστατικό αυτό ο υποτακτικός σε άλλους σταμάτησε να γίνεται) έδωσα ερμηνεία ότι ο Θεός μεταποιούσε τη συγκεκριμένη ποσότητα σε γλυκό νερό λόγω της πίστης του γέροντος και της υπακοής του υποτακτικού. Η ερμηνεία όμως που δίνει ο γ. Εφραίμ ήταν ότι λόγω της πίστεως του γέροντα και της υπακοής του υποτακτικού το θαύμα γινόταν επί όλων των υδάτων. Κάτι που προσωπικά το έβρισκα απίθανο. Να όμως που τα πειραματικά δεδομένα εκ Ρωσίας έρχονται να τον επαληθεύσουν...